Kovid-19 Çağrı Merkezi ile evde test ve tedavi imkanı

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında Adana'da hizmet vermeye başlayan 'Kovid-19 Çağrı Merkezi' aracılığıyla, hastalık şüphesi olan vatandaşlara evde test ve tedavi imkanı sunuluyor.

Sağlık 21.09.2020 12:48:41 0
Kovid-19 Çağrı Merkezi ile evde test ve tedavi imkanı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.09.2020 12:48

ADANA (AA) - Adana'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hizmet vermeye başlayan "Kovid-19 Çağrı Merkezi", kendilerinde hastalık şüphesi olduğunu belirten vatandaşlara, mobil müdahale ekibiyle evde test ve tedavi imkanı sağlıyor.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kovid-19 Çağrı Merkezi, Kovid-19 şüphesi taşıyan vatandaşlara, 44 sağlık personeli ve hekimle 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunuyor.

Adana Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Tanju Altunsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte açtıkları merkezle vatandaşlara Kovid-19 sürecinde en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Merkezde görev yapan 44 personel ve hekimin vatandaşların her sorusuna cevap verebilecek şekilde eğitimden geçirildiğini aktaran Altunsu, salgının bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Altunsu, Kovid-19 Çağrı Merkezi'nin bulaşmayı önlemeye yönelik çalışmaların başlangıç noktası olduğunu, burayı arayan vatandaşların, sorumlu hekimle görüşerek belirti ve bulgular yönünden pozitif olma ihtimali göz önünde bulundurulduğunda mobil ekip yönlendiklerini söyledi.

Vatandaşlara evlerinden çıkmadan test yapma ve gerek görülürse ilaç tedavisine başlama faaliyetlerini de yürüttüğünü dile getiren Altunsu, burada temel amaçlarının bulaşma riskini azaltmak olduğuna işaret etti.

"Psikolojik destekte sağlıyoruz"

Günde 500 çağrıdan fazlasına cevap verdiklerini vurgulayan Altunsu, pozitif olan hastalara ilaç kullanımı ve hastalığın seyriyle ilgili bilgilendirmenin yanı sıra psikolojik destek de verdiklerini söyledi.

Merkez sayesinde vakaların evde kontrolünün daha etkin yapıldığını ve sağlık çalışanlarının iş yükününde azaltıldığını vurgulayan Altunsu, şöyle devam etti:

"Alınan çağrıların 4'te 3'ü danışmanlık üzerine ama yüzde 25'lik bir kesimi de gerçekten ilacıyla ve hastalığın seyriyle alakalı tıbbi danışmanlık oluyor. Vatandaşlarımızın en çok hastalığın seyriyle ilgili endişeleri var. Çünkü bu hastalık, tedavi almanızın yanı sıra ciddi anlamda psikolojik olarak insanı etkiliyor. Vatandaşa diyoruz ki 'evden ayrılmayacaksınız, kendinizi izole edeceksiniz.' tabi bunlarla ilgili de doğal olarak psikolojik endişeleri var. Hastalığın bu yönüyle ilgili endişelerine cevap vermeye çalışıyoruz."

Adana Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Emine Aygül Yeni de merkezden, vatandaşın Kovid-19 ile ilgili sorabileceği her soruya yanıt alabildiğini kaydetti.

Vatandaşın salgın süreciyle alakalı kaygısının hastalıkla mücadeleyi olumsuz etkilediğini dile getiren Yeni, merkez sayesinde doğru bilgiyi ulaştırarak güvende kalmalarına yardımcı olduklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ