Kars’ta aşının önemi anlatıldı

Kars’ta her yıl 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Aşı Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde stant açılarak vatandaşlara aşının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sağlık 26.04.2022 12:29:08 0
Kars’ta aşının önemi anlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2022 12:29

Kars’ta her yıl 24-30 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Aşı Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde stant açılarak vatandaşlara aşının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nce Faikbey Caddesi üzerinde bulunan Valilik Parkı’nda açılan stant da vatandaşlara boğmaca, difteri, tetanoz, çocuk felci ve diğer aşılar hakkında bilgilendirme yapılarak aşının insanlar için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Ihlara Çalıkoğlu ’’Bu standımızın amacı aşının önemi ve aşı haftası ile ilgili bilgilendirme vermektir. Aşı haftası her yıl Nisan ayının son haftası olan 24-30 Nisan arasında biz ‘Aşı Haftası’ etkinliğini sürdürmekteyiz. Aşı haftasının amacı her yaşta insanı hastalıklara karşı korumak için aşılamaya teşvik etmektedir” dedi.

Dr. Çalıkoğlu, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirtilen temamız da ’’Herkes için uzun bir yaşam’’ düşüncesini insanlarımıza ve vatandaşlarımıza idrak ettirmeye çalışmaktayız. Aşıları uygun sayılarda ve uygun aralıklarla çocuklarımıza yapıldığı zaman yeterince korumuş olduğu görüşündeyiz. Aşı ile önlenebilir hastalıkların sıklığı artmaktadır bu demek oluyor ki, aşılanarak bağışık hale gelen bir toplum amaçlamaktayız ve hastalıkların yayılmasına karşı bir direnç oluşturmaktayız” diye konuştu.

Öte yandan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme standında görevli doktorlar, vatandaşlara aşının önemini anlattı.

24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Aşı Haftası, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bu yılki teması ’’Herkes için uzun bir yaşam’’ olarak belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ