"Grip aşısını herkes yaptırabilir"

GRİP AŞILARINI, SONBAHAR AYLARINDA VE GRİP SEZONU BOYUNCA YAPILMASINI ÖNEREN ENFEKSİYON HASTALIKLARI UZMANI DR. AFFAN DENK, ÖZELLİK KORONAVİRÜS (COVİD-19) SALGINI NEDENİYLE RİSK GRUBUNDA BULUNANLARI UYARARAK, TÜM DÜNYAYI ETKİSİ ALTINA ALAN

Sağlık 5.09.2020 10:31:43 0
"Grip aşısını herkes yaptırabilir"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.09.2020 10:31

Grip aşılarının sonbahar aylarında yapılmasını önererek herkesin yaptırabileceğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Affan Denk, özellikle korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle risk grubunda bulunanları uyararak tüm dünyayı etkisi altına alan ve hala aşısı bulunmayan Covid-19 için zatürre aşısının önemine dikkat çekti.

Medical Park Elazığ Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Affan Denk, 3-9 Eylül ‘Halk Sağlığı Haftası’ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ilgili bilgiler paylaşan Uzm. Dr. Affan Denk, sonbahar mevsiminde grip aşısının önemine dikkat çekti. Covid-19 salgınına karşı henüz bir ilaç veya tedavi yönteminin geliştirilmediğini ifade eden Uzm. Dr. Denk, özellikle ölüme kadar götüren zatürre hastalığına karşın pnömokok (zatürre) aşısını önerdiklerini belirtti.

3-9 Eylül’ün Sağlık Bakanlığının önerisiyle ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlandığını anımsatan Uzm. Dr. Affan Denk, sağlık çalışanları başta olmak üzere özellikle kronik hastaların ve kanser hastalarının her yıl grip aşısı olmaları gerektiğini vurgulayarak, “Bizler de bu vesileyle aşılara değinmek istedik. Özellikle mevsimsel olarak grip aşılarının sonbahar aylarında ve grip sezonu boyunca yapılmasını öneriyoruz. Grip aşılarının en ideal olarak yapılması önerilen dönem Eylül ayı sonu ile Ekim ayı başlarıdır. Grip aşısını risk grubunda olan kişiler başta olmak üzere isteyen herkes yaptırabilir. Yani 6 aydan büyük herkes grip aşısı olabilir. Risk grubunda olan sağlık çalışanları, gebeler, kronik hastalığı olanlar (kronik akciğer hastalığı olanlar, astım gibi hastalığı olanlar), kronik böbrek yetmezliği ve kronik ciğer hastaları, diyabet, hipertansiyon, ümmin yetmezliği baskılanmış kişiler, özellikle kanser hastaları ve HİV hastalarının grip aşısıyla her yıl aşılanmasını öneriyoruz” dedi.

Covid-19’e karşı zatürre aşısının önemli olduğunun altını çizen Denk, “Malum şu an Covid-19 salgını dönemindeyiz. Yine özellikle zatürre aşıları gündemde. 65 yaş ve üstü olmak üzere risk grubunda olan kişilere özellikle dalağı alınan splenektomi (dalağın çıkartılması) hastalara ve yine üstte saydığımız kronik hastalığı olan kişilere zatürre aşısını öneriyoruz. Özellikle Covid-19 geçiren kişilerde alınan enfeksiyonun üzerine zatürre enfeksiyonu da eklenirse, hastalık bu hastalarda daha ciddi seyrederek ölüme sebep olabilir. Bu nedenle birçok kişide olduğu gibi özellikle yaşlı hastalarda pnömokok aşılarının yapılması önemli” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ