Erzurum BEAH 4 cm kesi ile aort kapağı değişti

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Kliniği Şefi Prof.Dr. Mehmet Ali Kaygın bölgede ilk kez gerçekleştirilen bir cerrahi operasyonla göğüs kafesine (STERNUM) 4 cm’lik bir kesi açarak başarılı bir şekilde 'aort' kapa?

Sağlık 22.05.2019 11:33:00 0
Erzurum BEAH 4 cm kesi ile aort kapağı değişti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2019 11:33

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Kliniği Şefi Prof.Dr. Mehmet Ali Kaygın bölgede ilk kez gerçekleştirilen bir cerrahi operasyonla göğüs kafesine (STERNUM) 4 cm’lik bir kesi açarak başarılı bir şekilde "aort" kapağı değiştirdi.

8 çocuk annesi Rukiye Örs (41), Erzurum Horasan ilçesinden nefes darlığı, çabuk yorulma, yürümede güçlük şikayetleri ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi geldikten sonra "Ana Kan Hattı"nın tahrip olduğu belirlenerek ameliyat kararı alınmıştı.

Yapılan müdahale ilgili bir açıklama yapan Erzurum BEAH kalp ve damar cerrahi kliniği şefi Prof.Dr. Mehmet Ali Kaygın, “Hastamız bize geldiğinde çok bitkin ve ayakta duramayacak vaziyetteydi hemen kendisini alıp gerekli tetkik ve incelemelerimizi yapmak için kliniğimize yatırdık. Yapılan işlemler sonucunda aort kapağındaki sıkıntıyı gördük ve ivedi bir operasyona karar verdik. Hastamız erken yaşta evlilik yapmış 41 yaşında 8 çocuk annesi. Normalde bu tür müdahaleler göğüs kafesi tamamen açılarak yapılır lakin biz hastanemizde bölgede de ilk olmak üzere Minimal invazif dediğimiz 4 cm küçük bir kesi açarak hastamızın aort değişimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Eskiden bu tür küçük kesilerle basit müdahaleler yapılırdı şimdiki dönemde gelişen tıpla artık bu çok değişti ve böylesi 3-4 cm kesilerle kalpte değişiklik yapabilecek kadar müdahalelerde ilerledik” dedi.

Özellikle kalp ameliyatlarında ne kadar küçük kesi ile yapılırsa, hastanın o kadar çabuk iyileştiğini söyleyen Prof.Dr. Mehmet Ali Kaygın ameliyatta, kasık veya boyuna başka bir kesi yapmaksızın, sternumu 4 cm’lik küçük kesi ile açtıklarını ve bütün ameliyatı bu kesiden yaptıklarını, bu müdahalenin daha az kanama,daha az enfeksiyon,daha az ağrı ve erken taburcu artılarının olduğunu kesinin genç bir kadında estetik durmasının yanı sıra ameliyat sonrası ağrıların daha az olduğunu ve yaranın daha çabuk iyileştiğini ifade etti.

Prof.Dr. Mehmet Ali Kaygın, küçük kesi kalp ameliyatları da, özellikle genç yaşta cerrahi düşünülen hastalarda ameliyat öncesi ve sonrası kabullenme ve psikolojik durumlarının bozulmamasını sağlayan "koruyucu" niteliğindeki yöntemler olduğunu söyleyerek genç yaşta ameliyat olan ve bunun izini hayatı boyunca göğsünde taşımak durumunda kalan bir bayan hasta için "nazar boncuğu" sayılabileceğini söyledi.

Böylesi büyük bir ameliyatı küçük bir kesi ile başarı ile atlatan hasta Rukiye Ör, “Rabbim doktor Mehmet Ali beyden ve ekibinden razı olsun. Hastaneye geldiğimde yürüyemez vaziyetteydim nefes alamıyordum. Şimdi çok şükür evvel Allah’ın izni sonra doktorumun kıymetli emekleri ile ayaktayım ve sorunsuzum. Evime dönüp çocuklarımla artık istediğim gibi ilgilenmek istiyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ