Elazığ’da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Kurban Bayramı sonrası vaka sayılarındaki ciddi artışa değinerek, bir kez daha korona virüs salgınında aşılamanın önemini vurguladı. Aşılama konusunda dah

Sağlık 10.08.2021 09:23:51 0
Elazığ’da yoğun bakımda yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşısızlar oluşturuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.08.2021 09:23

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Kurban Bayramı sonrası vaka sayılarındaki ciddi artışa değinerek, bir kez daha korona virüs salgınında aşılamanın önemini vurguladı. Aşılama konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kaygusuz, hastaneye ve yoğun bakıma yatışta hastaların çoğunun aşı yaptırmamış kişilerin oluşturduğunu ifade etti.

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kademeli normalleşmeyle birlikte korona virüs vaka oranlarında artış meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 24-30 Temmuz haftası, 100 binde vaka sayısı en çok artan iller haritasında Elazığ 7’nci sırada yer aldı. Vaka oranının yaklaşık 5 kat arttığı kentte, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, sağlık çalışanları olarak çok yorulduklarını ve aşılama konusunda vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi. Özellikle yoğun bakımda yatışta olan hastaların büyük çoğunluğunun aşı yaptırmamış kişilerden oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Kaygusuz, ’’İlimizdeki bu artış bizi ürkütüyor ve korkutuyor. Lütfen aşı olun’’ diyerek vatandaşları uyardı.

’’İlimizde 5 kat bir artış olduğunu görüyoruz’’

Kurban Bayramı sonrasında ciddi bir şekilde vaka sayılarının arttığına dikkat çeken FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, "Bilindiği üzere pandemi süreci tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de de devam etmekte. İlimiz de bundan çok büyük bir oranda etkilenmekte. Sağlık çalışanları tüm özverileriyle çalışmalarını sürdürmektedir. Sağlık çalışanlarımız çok yoruldular ama el birliği ile bu pandeminin üstesinden geleceğimizi ümit ediyorum. Özelikle Kurban Bayramından önce vakalarda çok ciddi bir düşüş yaşamıştık. İlimizde yaklaşık 100 binde 50’lerin altına gelen rakam, Kurban Bayramından 10-15 gün sonraki süre içerisinde yaklaşık 100 binde 249’lara kadar yükseldi. 5 kat bir artış olduğunu görüyoruz. Bu artışa paralel hastanemizdeki iş yükü de arttı. Hem yoğun bakım servislerimize hem de normal pandemi servislerimizde yattan hastalarda benzer oranda artış gösterdi. İlimizde çok hızlı bir artış var” dedi.

’’Artışlar bizi korkutuyor’’

Yoğun bakım ve serviste yatan hastaların büyük çoğunluğunu aşı olmayanların oluşturduğunu aktaran Prof. Dr. Kaygusuz, ’’Yoğun bakımda yatan hastalarımızın büyük bir çoğunluğunun aşılarını yaptırmamış kişiler olduğunu tespit ettik. Yine servise yatan hastaların büyük bir çoğunluğu aşılarını yaptırmamış kişiler. Aşılarını yaptırmış olan kişilerde de nadiren de olsa hastalık geçirenler oluyor. Ancak şunu gördük ki aşılarını yapanlar hastalığı çok daha rahat atlatıyorlar. Çok hafif semptomlarla geçiriyorlar. Ülkemizle birlikte ilimizdeki bu artış bizi ürkütüyor ve korkutuyor. Bu nedenle de özelikle buradan tekrar seslenmek istiyoruz, lütfen korona virüs için üretilmiş ve hizmetimize sunulmuş aşılarımızı özenle yaptıralım, bunun için gayret gösterelim. Bugüne kadar aşılarını yaptırmamış özelikle yaşlı popülasyonumuza tekrar sesleniyorum. Yoğun bakımlarda zaman geçirmek, tedavi almak ve aşı yaptırmaktan çok çok daha zor. Lütfen aşılarımızı olalım” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ