Elazığ Valisi Yırık’tan "rehavete kapılmayın" uyarısı

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Koronavirüs (Covid-19) vakalarında en fazla artışın olduğu iller arasında gösterdiği Elazığ’da düşüşün başladığını denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık açıkladı,

Sağlık 16.10.2020 13:19:38 0
Elazığ Valisi Yırık’tan "rehavete kapılmayın" uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.10.2020 13:19

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Koronavirüs (Covid-19) vakalarında en fazla artışın olduğu iller arasında gösterdiği Elazığ’da düşüşün başladığını denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık açıkladı, “Bugün itibariyle 2-3 hafta önceki durumdan daha iyiyiz ama bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmasın" diyerek de uyardı.

İçişleri Bakanlığının Covid-19 salgını nedeniyle ’Sağlık için, hepimiz için’ sloganı ile 81 ilde başlattığı denetimler, ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda denetimlere Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız’da katıldı. Kentte bulunan bir alışveriş merkezindeki iş yerlerini tek tek gezen Vali Yırık ve beraberindekiler salgına karşı esnaf ve vatandaşları bilgilendirdi. Uyarıda da bulunan Vali Yırık, aldıkları tedbirler sayesinde Elazığ’daki durumun 2 hafta önceye göre daha iyi olduğunu belirterek, bu durumun rehavete yol açmamasını istedi.

Bilgilendirme denetimlerine ara vermeden devam ettiklerini aktaran Vali Erkaya Yırık, “Sağlık İçin Hepimiz için’, ziyaretleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu pandemi sürecinde her zaman dile getirdiğimiz maske, mesafe ve temizlik hususlarını tekraren hatırlatıyoruz. Geldiğimiz noktada maskenin, mesafenin ve temizliğin anlamını insanlarımız artık biliyor olduğunu düşünüyoruz. Çünkü dünyayı tehdit eden ve tüm ülkelere sirayet eden ülkemizde de başladığı günden itibaren etkisini gösteren pandeminin toplumun her kesimini etkileyen bir sıkıntı olduğunu artık herkes biliyor. Korona virüsün bundan sonraki süreçte azaltılabilmesi için tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik hususlarına azami ölçüde riayet etmesi gerekiyor. Yani vatandaşın bu anlamda hareketliliğini azaltması gerekiyor” dedi.

"Daha iyiyiz ama bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmasın"

Vaka sayılarının iki hafta öncesine göre düşüşe geçtiğini belirten Vali Yırık, “Bugün itibariyle 2-3 hafta önceki durumdan daha iyiyiz ama bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmasın. Çünkü bu virüs sıfırlanıncaya kadar hala salgın tehlikesiyle karşı karşıyayızdır. Hassaten vatandaşlarımıza bu hususlara riayet etmesini istiyoruz. Bu süreçte aldığımız tedbirler de var. Tedbirler sayesinde sayıyı biraz düşürdük. Vatandaşlarımızın hiç birimizin rehavet duygusuna kapılmaması gerekiyor. Aldığımız tedbirlerden birisi de hastane önünde vatandaşlarımız bir semptom yada bir taleple geldiğinde sürüntülerini alması için ve testlerinin yapılabilmesi için meydana getirdiğimiz test ettiğimiz bir de uygulamaydı. Bu uygulama ile gelen vatandaşın diğer sağlıklı vatandaşlarla bir araya getirmemek, bulaş riskini arttırmamak için çadır pozisyonunda hastane önünde vatandaşımızı izole bir şekilde sağlık işlemini yapmayı amaçlıyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ