Dr. Kuluöztürk, “Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde”

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, “Değişti

Sağlık 17.11.2021 12:55:33 0
Dr.  Kuluöztürk, “Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.11.2021 12:55

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, “Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde” dedi.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 17 Ekim Dünya Akciğer Kanseri ve KOAH Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını aktaran Kuluöztürk, “Özellikle sigara, yaşam tarzı, diyet, çevre faktörleri gibi bir sürü altta yatan nedenler var. Akciğer kanserinin belirtileri genelde nefes darlığı, öksürük, balgam, hızlı kilo kaybı, semptomlarla kendini gösteriyor. O yüzden bu gibi belirti gösteren hastaların en yakın aile hekimine veya göğüs hastalıkları uzmanına görünmelerinde fayda var. Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü bir yaşam akciğer kanserinden uzak bir yaşam, bizim elimizde” diye konuştu.

KOAH hakkında bilgi veren Kuluöztürk, “KOAH yani kronik obsiriktif akciğer hastalığı, akciğerlerde bulunan bronş ve alveollerin tıkanması sonucu solunum güçlüğü nefes darlığı, göğüs ağrısı, balgam promos solunum gibi belirtiler ile kendini gösteren kronik bir hastalıktır. En önemli sebeplerden biri sigara ve çevresel etkenlerde önemli, hava kirliliği, toza ve dumana kalınması gibi sebeplerde KOAH için risk faktörüdür. Uzun süreli sigara içen, nefes darlığı çeken, öksürük ve balgam şikayetleri olan kişilerin en yakın bir sağlık kuruluşuna, özellikle Göğüs Hastalıkları uzmanına görünmeleri son derece önemlidir. Günün önemi açısından özellikle sigaradan ve çevresel etkenlerden uzak durmak ve tabi ki spor ile egzersiz yapmak güzel olacaktır” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ