Aşılanma oranının az olduğu Bingöl’de, İl Sağlık Müdürü vatandaşı ikna edip aşı yaptı

Aşılanma oranının az olduğu Bingöl’de İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, mobil aşı ekipleriyle birlikte bir mahalledeki aşı çalışmalarına katılıp, aşıya karşı ön yargısı olan kadını ikna ettikten sonra aşı

Sağlık 24.07.2021 09:33:06 0
Aşılanma oranının az olduğu Bingöl’de, İl Sağlık Müdürü vatandaşı ikna edip aşı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.07.2021 09:33

Aşılanma oranının az olduğu Bingöl’de İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, mobil aşı ekipleriyle birlikte bir mahalledeki aşı çalışmalarına katılıp, aşıya karşı ön yargısı olan kadını ikna ettikten sonra aşısını yaptı.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de korona virüs ile mücadele kapsamında aşılanma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Aşılanma oranının 130 bin dozda olduğu, vaka oranının son zamanlarda arttığı Bingöl’de aşılanma çalışmaları merkez ve mahalleler, ilçe ile köylerde mobil ekiplerle sürdürülüyor. Aşılama kapsamında 40 kişilik mobil ekip, merkez Mirzan Mahallesi’nde ambulans ile aşı anonsu yaparak, aşı olmayan veya aşıya karşı çeşitli ön yargıları bulunan vatandaşları tespit edip, ikna ettikten sonra aşılamaya başladı. Buradaki çalışmalara katılan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu da bir mahallede ikamet eden Ali Çakmak isimli vatandaşın, “Eşim aşı olmuyor, gelip yapın” demesi üzerine kadını ikna edip aşısını yaptı. Kendisinin aşı olduğunu söyleyen Ali Çakmak, her vatandaşın aşı olması gerektiğini belirtti. Çakmak, “Kendim aşı oldum. Hanımımı bir türlü ikna edemiyordum, olmuyorum diyordu. İl Sağlık Müdürümüz Mirzan Mahallesi’ne geldi, anonslar da yapıldı. Kendisine söyledim geldi, hanımım aşı oldu, rahatladı. Ben isterim ki bütün insanlarımız aşılarını olsun, bu gerekiyor. Bizim biran önce bu maskelerden, bu hastalıktan kurtulmamız gerekiyor, sağlığımıza kavuşalım” dedi.

’’Merkezde 30 ekip, aşı çalışmalarını sürdürüyor’’

Bingöl merkezde 30 ekiple aşı çalışmalarının sürdürüldüğünü aktaran İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, ’’Yaklaşık 1,5 yıldır yürütmüş olduğumuz pandemi mücadelesinde artık sona gelmiş bulunmaktayız. Bu noktada da özellikle aşının etkisiyle pandeminin biteceğine inanıyoruz. Merkezde yaklaşık 30 ekibimiz, günlük olarak her bir mahalle için ayrı bir planlama yapıyor. Bu planlama neticesinde de ev ev dolaşılarak vatandaşlarımızı gerek aşı olmak isteyip de ulaşamayan gerek aşı ile ilgili maalesef yapılan dedikodular, yanlış bilgilerden dolayı endişe duyan vatandaşları ikna ederek aşı kampanyamızı devam ettiriyoruz” diye konuşu.

Mahallede bir engelli bir de aşı olmak istemeyen kadını ikna ederek aşılayan Gündoğdu, “Bingöl merkeze bağlı Mirzan Mahallesi’nde yaklaşık 40 kişilik ekiplerimizle beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu ziyaretimizde de iki vatandaşımızı ikna ederek aşılarını yapmak nasip oldu. Bulunduğumuz evde de engelli bir vatandaşımızın aşısını yaptık. Umarım biran önce Bingöl’de aşı oranları istenilen seviyeye gelerek pandeminin bitmesi nasip olur” şeklinde konuştu.

’’Aşıya karşı yanlış bilgiler çok hızlı yayılıyor’’

Aşıya karşı yanlış bilgilerin çok hızlı yayıldığını ve gençlerin aşıya karşı hassasiyet göstermediğini vurgulayan Gündoğdu, “Vatandaşlar arasında yanlış bilgilerin çok hızlı yayılması, aşıya karşı bir direnç oluşması ve gençlerin aşı konusunda hassasiyet göstermemesinden dolayı oranımız maalesef diğer illere göre istenilen seviyenin altında. Ama sağlık çalışanlarımızın özverili gayretleri, vatandaşlarımızı ikna etme çalışmaları neticesinde yakın zamanda istenilen seviyeye yükseltileceği umudu taşıyoruz. Aşılanmayan bir toplumda pandeminin ilerlemesi, virüsün ilerlemesi kaçınılmaz bir son” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ