Arguvan’da "diyabet" konulu toplantı düzenlendi

Malatya’nın Arguvan İlçesinde Düzenlenen Diyabet Konulu Toplantıda Konuşan Türkiye Diyabet Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Türkiye Genelinde Şehirlere Göre Diyabet Hastalığının En Dazla Olduğu Şehrin Malatya Olduğunu S?

Sağlık 3.11.2019 15:42:36 0
Arguvan’da "diyabet" konulu toplantı düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2019 15:42

Malatya’nın Arguvan ilçesinde düzenlenen ’diyabet’ konulu toplantıda konuşan Türkiye Diyabet Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Türkiye genelinde şehirlere göre diyabet hastalığının en dazla olduğu şehrin Malatya olduğunu söyledi.

Arguvan Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Türkiye Diyabet Vakfı tarafından Malatya’nın Arguvan ilçesinde, ’2020’ye Doğru Diyabet ve Komplikasyonların Tedavisine Güncel Bakış’ toplantısı düzenlendi.

Arguvan Turnam İlgezdi Kültür Kompleksinde düzenlenen toplantıya, Türkiye Diyabet Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. İbrahim Şahin ile çok sayıda Arguvanlı katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Diyabet Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, dışarıda yapılan şeker ölçümlerde şekerine baktıranların yarısından fazlasının diyabet hastası olduğunu belirterek, "Diyabet hastalığını önümüzdeki yıllarda çok daha fazlaya duyacaksınız. Son olarak Türkiye genelinde şehirlere göre diyabet hastalığının en dazla olduğu şehir neresidir? Size söyleyeyim, Malatya’dır. Bundan önce Gaziantep’ti. Son yapılan uluslararası standartlarda diyabet oranı en yüksek olarak Malatya’dır. Diyabet sadece bizde değil, dünyada da fazla ama şimdi Türkiye’de dünya ortalamasının 3 katı fazla ve her 10 yılda bir yüzde 100 oranında artıyor" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay ise ‘Diyabete güncel bakış’ kongresi için Arguvan’da olduklarını belirterek “TURDEP-II çalışması Ülkemizde iller arasında Malatya’nın en yüksek diyabet oranına sahip olduğunu gösterdi. Şehrimizde şeker hastalığına yönelik çalışmaları hep birlikte yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’da, böylesine toplum sağlığını ilgilendiren önemli bir konunun Arguvan’da ele alındığı için katılımcılara teşekkür ederek, konukları Arguvan’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ