70 yaşındaki hasta, tümör protezi operasyonu ile sağlığına kavuştu

Yürüyememe ve diz ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran 70 yaşındaki Lütfiye Baydan, geçirdiği tümör protezi operasyonu ile tekrar sağlığına kavuştu. Fethi Sekin şehir Hastanesinin ortopedi ve travmatoloji kliniğine şiddetli diz ağ

Sağlık 10.06.2019 13:40:00 0
70 yaşındaki hasta, tümör protezi operasyonu ile sağlığına kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2019 13:40

Yürüyememe ve diz ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran 70 yaşındaki Lütfiye Baydan, geçirdiği tümör protezi operasyonu ile tekrar sağlığına kavuştu.

Fethi Sekin şehir Hastanesinin ortopedi ve travmatoloji kliniğine şiddetli diz ağrısı ve yürüyememe şikayetiyle 70 yaşındaki Lütfiye Baydan başvurdu. Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Ömer Cihan Batur tarafından muayene edilen Baydan’ın protezlerinde gevşeme ve enfeksiyon saptandı. Daha sonra yapılan ilk operasyonla dizdeki tüm implantlar çıkarılıp antibiyotikli çimento uygulaması yapıldı. Yaklaşık 3 ay boyunca damardan ve ağızdan antibiyotik tedavisi ile enfeksiyon geriletildikten sonra ameliyat işlemi gerçekleştirildi.Baydan,dizi dondurma ameliyatı veya tümör protezi operasyonu ile sağlığına kavuştu.

Tümör protezi ameliyatının hastanelerinde ilk defa uygulandığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Cihan Batur, “Hastamıza daha önce sol dizinden dış merkezde diz protezi operasyonu yapılmış. Protezlerdeki en korkulan sonuç olan enfeksiyon nedeniyle tekrar protez çıkarılmış ve revizyon protez yapılmış. Bu ameliyattan sonra da kısa süre içerinde yine enfeksiyon nedeniyle gevşeme gelişmiş.Hastamız şiddetli diz ağrısı ve yürüyememe nedeniyle polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkiklerde gevşeme ve enfeksiyon saptamamız üzerine cerrahi için hastamızı yatırdık. Yapılan operasyonda dizdeki tüm implantlar çıkarılıp antibiyotikli çimento uygulaması yaptık. Yaklaşık 3 ay boyunca damardan ve ağızdan antibiyotik tedavisi ile enfeksiyonu gerilettik”dedi.

Hastada çoklu cerrahilere bağlı ciddi kemik kaybı olduğundan normal protez yapma imkanı olmadığına dikkat çeken Op. Dr. Batur,”Bu yüzden artrodez yani dizi dondurma ameliyatı veya tümör protezi yapma haricinde tercihimiz kalmamıştı. Gerekli tetkikler uygulanıp ameliyat onayları alındıktan sonra Op.Dr. Ahmet Şenel ve diğer ameliyat ekibi ile birlikte başarılı bir şekilde operasyonu gerçekleştirdik. Hasta bu süreçte hiç yürümediğinden bir hafta boyunca fizyoterapistler eşliğinde egzersiz sonrası hastayı yürüteç ile mobilize ettik. Hastamız bu aşamada dizlik ve yürüteç ile günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Bu yapılan tümör protezi operasyonu hastanemizde ilk olarak uygulanmıştır. Protez ameliyatlarından sonra nadiren böyle büyük sorunlarla karşılaşabilmekteyiz. Gerek enfeksiyonla mücadele, gerekse yapılan operasyonların büyüklüğü ve çokluğu ciddi borlu bir mücadele gerekmektedir. Hastanemizde bu tür zorlu vakalar ekibimizin özverili çalışmalarıyla başarılı bir şekilde uygulanmaktadır"ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ