40 yaş sonrası için Glokom uyarısı

ELAZIĞ’DA 12 MART GLOKOM GÜNÜ NEDENİYLE MEDİCAL PARK ELAZIĞ HASTANESİ GÖZ HEKİMİ DOÇ. DR. SONER DEMİREL TARAFINDAN BİLGİLENDİRME YAPILDI.

Sağlık 12.03.2020 10:05:36 0
40 yaş sonrası için Glokom uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2020 10:05

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen Glokom’un görme kaybına yol açabildiğine değinen Doç. Dr. Soner Demirel, 40 yaşından sonra herkesin hiçbir şikayeti olmasa bile yılda bir kez göz muayenesine gitmesi gerektiğini söyledi.

Medical Park Elazığ Hastanesi Göz Hastalıkları Hekimi Doç. Dr. Soner Demirel, 12 Mart Dünya Glokom Günü nedeniyle bilgi verdi.

Glokom’un halk arasında göz tansiyonu olarak bilindiğini anımsatan Doç. Dr. Soner Demirel, “Glokom, en sık kalıcı görme kaybına neden olan göz hastalıklarından biridir. Bu sinsi hastalığa dikkat çekmek ve tedavi edilebilirliği artırılmak için, 12 Mart Dünya Glokom günü olarak ilan edilmiştir. Bu sayede halk arasında glokomun bilinirliği artırılmak istenmiştir” dedi.

Hastalıkta en riskli grup olan 40 yaş üstü her yetişkin bireyin yılda bir kere göz tansiyonu hastalığı için göz polikliniklerinde muayene olması gerektiğini işaret eden Doç. Dr. Demirel, “Glokom, sanılanın aksine belirgin bir semptom veya bulgusu olmaksızın, kalıcı görme kaybına neden olabilir ve maalesef çoğu olguda ancak bu muayeneler sayesinde hastalığın erkan tanısı ve tedavisi mümkün kılınabilir" diye konuştu.

Halk arasında göz tansiyonu denilince şiddetli göz ağrısı gibi bir takım bulguların akla geldiğine dikkat çeken Demirel, “Ancak çoğu olguda sinsi sayılacak düzeyde veya bir bulgusu olmaksızın giderek görme alanının daraldığı ve en sonunda tamamen görme kaybına yol açan bir hastalık olduğu bilinmelidir. Diyabet, hiper tansiyon ve yüksek miyop gibi bir takım sistemik veya göz hastalığı olan hastalarda glokom ihtimali çok daha fazladır. Bu tür hastaların kontrolleri daha sık olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ