14 aylık bebeğin böbreğinde bir santimetrelik taş çıktı

Sağlık 15.02.2018 09:40:42 0
14 aylık bebeğin böbreğinde bir santimetrelik taş çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2018 09:40
Böbreğinde 1 santimetrelik taş çıkan 14 aylık Mustafa Burak Çakmak, Mini Perkütan Nefrolitotomi (kapalı böbrek dışı ameliyat) yöntemiyle sağlığına kavuştu.
Bingöl merkezde ikamet eden 3 çocuklu Onur ve Ayşe Çakmak çiftinin 14 aylık bebekleri Mustafa Burak’ın sağ böbreğinde 1 santimetrelik taş tespit edildi. Minik Mustafa’ya götürüldüğü bir hastanede taş kırma tedavisi uygulandı, fakat taş tam olarak kırılamadı. Çift bunun üzerine Medical Park Elazığ Hastanesine başvurdu. Burada Çakmak’a, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Yentür tarafından Mini Perkütan Nefrolitotomi operasyonu yapıldı. 2 saat süren operasyonun ardından böbreğindeki taş kırılarak çıkartılan minik Mustafa sağlığına kavuştu.
14 aylık hastanın böbreğinde yaklaşık bir santimetre taş olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Yentür, “Kendisini Mini Perkütan Nefrolitotomi operasyon etmeyi planladık. Yeni bir teknik olan bu ameliyat yöntemi, genellikle yetişkin insanlara yapılır. Mini Perkütan Nefrolitotomi yöntemiyle 14 aylık olan bebeğimizdeki taşı aldık. Bu gün ameliyattan sonraki birinci günü. Ne kadar mutlu ve ağrısız olduğunu yüzünden de anlaya biliyoruz. Yarında taburcu edip evine göndereceğiz” dedi.
Hastanın çocuk olduğu için yarım santimetrelik bir kanal açarak taşı kırarak çıkardıklarını vurgulayan Yentür, “Böbreğe arkadan iğneyle giriş yaparak oradan genişletiyoruz. Açık cerrahi olsaydı yaklaşık bir hafta yatardı. Açık cerrahiden sonra hastanın ağrısı, akıntısı, kanaması gibi durumlar olabiliyor. Yıllar boyunca da açık cerrahinin verdiği ağrıları hastalar yaşıyor. Perkutan hastalarında ise yaklaşık iki gün yatırıyoruz. Bu hastamızı dün ameliyatını yaptık, yarında taburcu edeceğiz. Ağrısız bir yöntem ömür boyu da rahat edecek, bu ameliyatında herhangi bir zararını ömür boyu görmeyecek“ diye konuştu.
Çocuklarını daha önce farklı bir sağlık kuruluşuna götürdüklerini ve burada taş kırma tedavisi uygulandığını aktaran baba Onur Çakmak, “Taşı sert olduğundan kırılamadı. Biz de araştırdık ve hocamıza geldik. Hocamız da küçük bir ameliyatla giderilebileceğini söyledi. Dün ameliyat olduk. Çok şükür bugün iyi. Sağlığına kavuşacak inşallah. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ