125 bin doz aşının yapıldığı Tunceli’de yoğun bakımda tedavi gören 2 hasta da aşısız

Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, il genelinde nüfusun yaklaşık yüzde 83-83 oranında aşılandığını belirterek, şu ana kadar 125 bin doz aşı yapıldığını söyledi. Özdemir, vatandaşlara üçüncü doz aşıların

Sağlık 9.09.2021 12:23:03 0
125 bin doz aşının yapıldığı Tunceli’de yoğun bakımda tedavi gören 2 hasta da aşısız
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.09.2021 12:23

Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, il genelinde nüfusun yaklaşık yüzde 83-83 oranında aşılandığını belirterek, şu ana kadar 125 bin doz aşı yapıldığını söyledi. Özdemir, vatandaşlara üçüncü doz aşılarını yaptırmaları çağrısında da bulunurken, kentte yoğun bakımda tedavi gören 2 hasta olduğunu, bunların da aşılarını yaptırmadığını ifade etti.


Tunceli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Özdemir, kentteki aşı çalışmaları ile ilgili bil verdi. Yoğun bakım doluluk oranlarında ağustos başında ciddi bir doluluk olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, ’’O tarihten sonra yoğun bakımlarımızda bir miktar azalma oldu. Ama servislerimizde hala aynı seviyelerde devam ediyor. Vaka sayılarımız da aynı seviyelerde sürüyor. Tabi önlemlerin azalmasıyla beraber bunların böyle devam etmesi normal. Ama çok aşırı, eskiden olduğu gibi çok büyük seviyeleri görmüyoruz. Ancak bu sene delta varyantı çoğunlukla görüldüğü için ölüm oranının yüksek olduğunu fark edebiliyoruz. Özelikle yaşla nüfus, başka şehirlerde duyduğumuz gibi hamilelerde ölümle sonuçlanan vakalara rastlıyoruz delta varyantıyla beraber. Bizim şu anda yoğun bakımda iki hastamız kaldı biri entübe, biri değil. Aşı çıktıktan sonra yoğun bakım yatışlarındaki hastalarımızın tamamı aşısız. Servis yatışlarımızda aşılı hastalar da görüyoruz’’ dedi.



’’Vatandaşların 3’üncü doz aşının yaptırılması gerekiyor’’


Özellikle temmuz sonu ağustos başında ocak, şubat aylarında ilk dozlarını olan vatandaşlarımızda yeni vakalar gördüklerini vurgulayan Op. Dr. Özdemir, ’Bu da ilk grubun yeniden bir doz aşı yapması gerektiğini ortaya koyuyor. Dün Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu da mutlaka 3’üncü dozun yaptırılması gerektiğini söyledi. Bir an önce bunlar aşı olduklarında vaka sayılarının düşebileceğini bariz görebiliyoruz’’ diye konuştu.



Tunceli genelinde 125 bin doz aşı yapıldı


Kent genelinde 125 bin aşı yapıldığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Çağdaş Özdemir, “İlimizde nüfusun yaklaşık yüzde 83-84 kadarı aşılanmış durumda. İkinci dozda da buna yakın bir rakamımız var. Yüzde 75’in üzerinde ikinci doz tamamlama oranımız var. Ama vatandaşlarımızdan ricam özellikle aşı dozlarının üzerinden 3 ile 6 ay geçenler üçüncü dozlarını yaptırsınlar. Çünkü bunu hastane yatışlarında bariz bir şekilde görüyoruz” şeklinde konuştu.



’’Son dönemlerde 18 yaş altında çok ciddi aşı talebi var’’


Aşı oranının yüksek olması nedeniyle okulların açılmasının ciddi bir sıkıntı oluşturmayacağını aktaran Op. Dr. Özdemir, ’’Geçen yıl bunun örneğini gördük. Okullar açıldığında ciddi bir vaka artışı gördük. Yaklaşık 3 hafta sonra yeniden önlemler alındı. Geçen seneye göre farklı bir durumumuz var. Şu an aşı oranımız çok yüksek. Biz bu konuda çok şanslıyız. İlimizdeki dışarıdan gelen misafirlerin de çekilmesiyle beraber kendi nüfusumuzun da aşı olduğunu bildiğimiz için çok fazla etkilenebileceğimizi düşünmüyorum. Son bir haftadır 18 yaş altında çok ciddi bir aşı talebi var. Bir hafta, on gündür o gruplara çok fazla aşı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ