11 yaşındaki kızının ayağa kalkması için tek başına mücadele veriyor

Bursa'da tek başına 4 çocuğuna bakan Çakır, bebekken geçirdiği havale sonrası engelli hale gelen 11 yaşındaki kızının yeniden yürüyebilmesi için mücadele ediyor.

Sağlık 9.05.2020 14:29:49 0
11 yaşındaki kızının ayağa kalkması için tek başına mücadele veriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2020 14:29

BURSA (AA) - Bursa'da 4 çocuğuna hem annelik hem babalık yapan İlknur Çakır, geçirdiği havale nedeniyle engelli kalan kızı Hacer'in yeniden yürüyebilmesi için çare arıyor.

Engelli kızının tedavisi için Artvin'den Bursa'ya göçen Çakır, kendisine bağımlı yaşayan çocuğu nedeniyle işe girip çalışamıyor. Kızının engelli maaşı ve komşularının desteğiyle hayata tutunan Çakır, yeterli tedavi görmediği için durumu gerileyen ve artık yürüyemeyen 11 yaşındaki Hacer'in ayağa kalkacağı günlerin hayalini kuruyor.

"Götürdüğüm diğer hastanede de aynı teşhisi koyup ilaç verip gönderdiler"

Yaşadığı zorlukları AA muhabirine anlatan Çakır, kızı Hacer'in sağlıklı doğduğunu ancak 1 yaşında geçirdiği soğuk havale sonrasında zamanla yürüyemez hale geldiğini söyledi.

Rahatsızlanınca sağlık ocağına götürdüğü kızına soğuk algınlığı teşhisi konulduğunu belirten Çakır, "Götürdüğüm diğer hastanede de aynı teşhisi koyup ilaç verip gönderdiler. İkinci defa hastalandığında yine doktora götürdüm. Orada doktor, 'Soğuk havale geçirmiş, yapabileceğim bir şey yok.' dedi. Sonrasında kızım böyle oldu." diye konuştu.

Çakır, kızının gelişiminin havale geçirdikten sonra gerilemeye başladığını bildirdi.

Bu süreçte eşiyle ayrıldıklarını dile getiren Çakır, "Çok zorluk yaşadım. Aldığım engelli maaşı kira ve faturalar derken bitiyor ama çocukların yol parası ve okul masraflarına konu komşu yardım ediyor. Yaşadığımız maddi sıkıntılar nedeniyle bir ara büyük kızımı okula göndermedim, işe girdim. Sadece engelli maaşıyla geçinemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tek isteğim Hacer'in tedavi edilmesi"

Kızının tedavisi için mücadele ettiğini vurgulayan Çakır, şöyle konuştu:

"Hacer geçen yıl şubata kadar kendi kendine gezebiliyordu. Şubattan sonra tamamen oturdu. Hiç tutunup kalkamıyor. Bir gün kanepeden tutunmuş kalkacaktı, tutunuyor düşüyor, kalkıyor yeniden düşüyor. Oturdu sinirinden kendi ayaklarına vuruyor 'Neden basamıyorum?' diye. O zaman çok duygulandım. Tek isteğim Hacer'in tedavi edilmesi."

Çakır, kızının algısal olarak problemi olmadığını ve gittiği özel eğitim merkezindeki eğitmenlerin de bunu söylediğini belirterek, "Hacer'in algısı iyi ama işaretle pek anlatamıyor. Her şeyi konuşup sohbet ediyorsunuz ve tepki veriyor. Onun dışında fizik tedavi olması gerekiyor. Burada bir kemik, kas ve eklem sağlığı merkezi var ama sigortam olmadığı için orası bizi kabul etmiyormuş. Başka bir hastaneye başvurdum hala dönüş olmadı." dedi.

Kızının tedavisi için destek beklediğini dile getiren Çakır, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hacer'e hala bez bağlıyorum, kendi ihtiyacını göremiyor. Çalışsam olmuyor, çalışmasam olmuyor. Oturduğu yerde kalıyor. Sürekli kaldırılması, gezdirilmesi lazım. Bazen kucaklayıp sokaklarda gezdiriyorum. Oturup oynamak istiyor, birlikte oynuyoruz yapbozlarla, bebeklerle. Resim yapmayı çok seviyor. Sürekli bana bağlı, her daim uğraşmak lazım. Hacer rehabilitasyon merkezinde sadece 1 saat tedavi görüyor. Bunlar tedavisi için yeterli değil. Şu an 11 yaşında ve yaşı ilerliyor. Durumu hala geriliyor. Kızımın tedavi edilmesini istiyorum ve yetkililerden bu konuda yardım bekliyorum."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ