Sadıkoğlu: “Yer tahsisi sorun ve sorumlulukları bitirmiyor”

Sadıkoğlu: “Yer tahsisi sorun ve sorumlulukları bitirmiyor”

Ekonomi 5.09.2023 14:59:32 0
Sadıkoğlu: “Yer tahsisi sorun ve sorumlulukları bitirmiyor”
Tarih: 05.09.2023 14:59 Güncelleme: 05.09.2023 14:59
Yeni Kuyumcular Çarşısı’nı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın çarşıyı yapılandırmak için ciddi bir maddi yükün altına girdiğini, bazı taleplerin ise göz ardı edildiğine dikkat çekerek, "Esnafa yer tahsisi sorun ve sorumlulukları bitirmiyor. Bu alanları en iyi hale getirmek için destek olunmalı" dedi.
Sadıkoğlu depremde iş yerleri zarar gören esnaf için tahsis edilen Yeni Kuyumcular Çarşısı’nı ziyaret etti. Çarşı esnafına hayırlı olsun dileklerini ileten Sadıkoğlu, talepler hakkında istişarelerde bulundu.
Malatya ekonomisi ve ticaretinde kuyumculuk sektörünün önemli bir yeri olduğunu dile getiren Sadıkoğlu, “Şehrimizde köklü bir geçmiş olan kuyumcular çarşısı maalesef 6 Şubat depremleri sonucu yok oldu. Deprem sonrasında sektör temsilcilerimizle sürekli istişare halindeydik. Gerek yer tahsisi gerek enkaz altında kalan ürünlerin kurtarılması ve daha birçok konuda yanlarında durup elimizden geldiğince birlikte mücadele ettik. Depremde iş yerleri zarar gören kuyumcularımızın büyük kısmı buldukları yeni iş yerlerinde, tahsis edilen alanlarda ve kendi imkânlarıyla oluşturdukları çarşılarda faaliyetlerine başladılar. Bugün Yeni Kuyumcular Çarşısı’ndaki esnaflarımıza hayırlı olsun demek ve sorunlarını dinlemek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
“Esnafımız çarşıyı kendi imkânlarıyla yapılandırdılar”
Sadıkoğlu, “90 iş yerinin bulunduğu çarşıda esnaflarımızın büyük bir kısmı faal durumda ancak havalandırma gibi önemli eksiklerin giderilmesi için çalışmaların hala sürdüğünü görüyoruz. Esnafımız kendi imkânlarıyla çarşıyı yapılandırıyorlar. Çarşının işler duruma gelmesi ve eksiklerin giderilmesi için ciddi gayret gösterirken, önemli bir maddi yükü de yüklenmiş durumdalar. Verilen bu emeğin ve oluşan maliyetin karşılığını ticaretlerinde almalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Müşteri sirkülasyonu için Kışla Caddesi yönünde yeni bir giriş açılsın”
Çarşı esnafıyla yaptığı görüşmelerdeki ortak isteği dile getiren Başkan Sadıkoğlu, “Buradaki ticaretin daha canlı hale gelmesi için tüm çarşı esnafının önemli bir isteği var. Çarşının mevcut girişi Sivas Caddesi tarafında kalıyor. Çarşının görünürlüğünün sağlanması ve müşteri sirkülasyonun artması için Kışla Caddesi yönünde bir giriş yapılması talep ediliyor. Çarşıda görüştüğümüz tüm esnaflarımızın ortak isteği bu yönde. Daha önce pek çok kez başvuruda bulunulmuşsa da olumlu cevaplar verilip icraata geçirilmemiş. Depremde büyük yara almış esnafımıza yer tahsis etmek maalesef sorun ve sorumlulukları bitirmiyor. Oluşturulan bu ticari alanların nitelikli ve en iyi duruma gelebilmesi için esnafın beklentilerine kulak vermeli ve makul talepler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bizler de esnafımızın bu isteğinin hayata geçirilmesi noktasında sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ