Sadıkoğlu: "Malatya kayısısının marka değerini koruyoruz"

Sadıkoğlu: "Malatya kayısısının marka değerini koruyoruz"

Ekonomi 1.07.2025 18:09:06 0
Sadıkoğlu:
Tarih: 01.07.2025 18:09 Güncelleme: 01.07.2025 18:09
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, zirai don nedeniyle rekoltesi düşen Malatya kayısısının marka değerini korumak amacıyla, farklı illerde üretilen kayısıların "Malatya Kayısısı" adıyla satışına karşı resmi ve hukuki adımlar attı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, 12 Nisan’da yaşanan zirai don sonrası büyük zarar gören Malatya kayısısının marka değerini korumak amacıyla resmi kurumlara uyarı yazısı gönderdi. Farklı illerde yetiştirilen ürünlerin "Malatya Kayısısı" adıyla satılmasının önüne geçilmesi için hukuki süreç başlatıldı.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, AB Coğrafi İşaretli Malatya kayısısının marka değerini korumak için uzun süredir mücadele verdiklerini belirterek, 12 Nisan’daki don afeti sonrası rekoltenin sıfıra düştüğünü ve bu nedenle başka illerde yetiştirilen kayısıların "Malatya Kayısısı" etiketiyle satılmaya başlandığını ifade etti.
"Göreve geldiğimiz 2018 yılından bu yana üreticimizin alın terine sahip çıkmak, kayısımızın hak ettiği değeri görmesini sağlamak için yoğun bir çaba gösteriyoruz" diyen Sadıkoğlu, etiket oyunlarına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurguladı.
Bu kapsamda; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere, 81 il valiliği, belediye başkanlıkları, oda ve borsalar, esnaf ve sanatkâr odaları ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na resmi yazılar gönderildi.
Sadıkoğlu imzasıyla gönderilen yazıda, Malatya kayısısının hem Türk Patent Kurumu hem de Avrupa Birliği Komisyonu nezdinde tescilli olduğuna dikkat çekilerek, başka yörelerde yetiştirilen kayısıların bu adla satışının önüne geçileceği ve tespiti yapılan firmalar hakkında 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu’nun 149. maddesi gereğince dava açılacağı belirtildi.
MTSO’dan yapılan açıklamada, "Malatya kayısısının hak ettiği değeri bulması, üreticimizin emeğinin korunması ve tüketicinin yanıltılmaması adına tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Gerekli duyuruların yapılması ve denetimlerin artırılması konusunda tüm paydaşlarımızı göreve davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ