Sadıkoğlu: "Göçü tersine çevirmek için yerinde dönüşüm hızlanmalı"

Sadıkoğlu: "Göçü tersine çevirmek için yerinde dönüşüm hızlanmalı"

Ekonomi 27.02.2025 13:24:38 0
Sadıkoğlu:
Tarih: 27.02.2025 13:24 Güncelleme: 27.02.2025 13:24
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Şubat ayı Meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Sadıkoğlu, "Göçü tersine çevirmemiz için yerinde dönüşüm inşa faaliyetlerine hız vermemiz gerekiyor. Proje onay süreçleri hızlanmalı" dedi.
Toplantı, MTSO 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda, Meclis Başkanı Hakan Er’in başkanlığında gerçekleştirildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit de toplantıya katıldı.
"Depremin yaraları sarılmalı"
Başkan Sadıkoğlu, konuşmasında, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünü geride bıraktıklarını hatırlatarak, "Temennimiz, depremin açtığı yaraların en kısa sürede sarılmasıdır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.
"Yerinde dönüşüm projeleri hızlanmalı"
Sadıkoğlu, deprem konutlarının hızla inşa edilmesine rağmen anahtar teslim oranlarının düşük olduğunu belirtti. Sadıkoğlu "Yerinde dönüşüm projelerinin hızlandırılması gerektiğine inanıyoruz. Belediyelerde onay bekleyen projeler var. Proje onay süreçlerinin hızlanmasını talep ediyoruz" dedi.
Ayrıca, hibe ve kredi desteğinin 2,5 milyon TL’ye yükseltilmesi için girişimlerinin sürdüğünü belirtti.
"6. Bölge teşvik süresi uzatıldı"
Sadıkoğlu, 6. Bölge teşvik süresinin bir yıl daha uzatılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. "Girişimlerimiz olumlu sonuç verdi. 6. Bölge teşvikleri 31 Aralık 2024’ten sonra bir yıl daha devam edecek." dedi.
Malatya’nın sanayisine katkı sunacak olan Model Fabrika’nın yakın zamanda faaliyete geçeceğini belirten Sadıkoğlu, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz Model Fabrika, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk olacak. OSB’deki fabrikaların verimliliklerini artıracak ve Endüstri 4.0’a dönüşümüne öncülük edecek." diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ