Roma dönemine ait tarihi köprü turizme kazandırılmayı bekliyor

Roma dönemine ait tarihi köprü turizme kazandırılmayı bekliyor

Genel 13.11.2023 09:46:19 0
Roma dönemine ait tarihi köprü turizme kazandırılmayı bekliyor
Tarih: 13.11.2023 09:46 Güncelleme: 13.11.2023 09:46
Elazığ’ın Arıcak ilçesinde bulunan ve zamanında İpek Yolu’nda önemli ulaşım görevi gören Roma döneminden kalma tarihi Tegre Köprüsü, turizme kazandırılmayı bekliyor.
Arıcak ilçesine bağlı Üçocak beldesinin Dibni Çayı üzerinde bulunan ve zamanında İpek Yolu’nda önemli ulaşım görevi gören Roma dönemine ait tarihi Tegre Köprüsü, turizme kazandırılmayı bekliyor. Yaşanan selden dolayı üzeri yıkılarak sadece ayakları kalan köprü için Üçocak Belediye Başkanı Yılmaz Yegül çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalar sonrasında 2016 yılında tescillen ve geçen yıl projesi hazırlanan köprüde ihale aşamasına gelindi. Aynı zamanda güzelliği ile dikkat çeken Kral Köşk Kanyonu üzerinde bulunan köprü projesinin ilerleyen süreçlerde ihaleye çıkılması ve aslına uygun olarak üzerinin yeniden yapılması planlanıyor. Öte yandan, Arıcak ile Diyarbakır arası ulaşım, Üçocak Belde Belediyesi tarafından yapılan yeni bir köprü ile sağlanıyor.
Tarihi Tegre Köprüsü’nün Roma dönemine ait olduğunu belirten Üçocak Belde Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, “Bir rivayete göre 700 sene önce yaşanan selden dolayı da üstyapısı yıkılmış. Biz de bu köprünün sit alanı ilan edilmesi için 2012 yılında çalışma yaptık. Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tescili yapıldı. 2020 yılında da bunun projesi onaylandı. 2022 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıları Daire Başkanlığı’nda ihale aşamasında. Ekonomik kriz olmamış olsaydı bu sene ihalesi yapılıp başlanılması düşünülüyordu. 2024 için programa alınıp ihalesi yapılacak ve tarihe kazandırılacak” dedi.
Arıcak’ın tek tarihi tescilli eserinin Tegre Köprüsü olduğunu dile getiren Başkan Yegül, “İpek Yolu’nun bir kolunu oluşturuyor. Mardin’e kadar giden bir bağlantı köprüsüdür. Üçocak ile Diyarbakır’ın bağlantısını sağlayan köprü budur. Tarihi köprünün hemen üst tarafında ulaşımı sağlayan köprü 2020 yılında belediyemiz tarafından yapıldı. Ulaşım buradan sürmektedir” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ