Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı Özbekistan’da

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı Özbekistan’da

Genel 4.10.2023 14:59:07 0
Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı Özbekistan’da
Tarih: 04.10.2023 14:59 Güncelleme: 04.10.2023 14:59
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile beraberindeki heyet, çeşitli iş birlikleri ve temaslarda bulunmak üzere Özbekistan’a gitti.
Atatürk Üniversitesinin Uluslararasılaşma Stratejisi kapsamında belirlenen hedef ülkelere yönelik ziyaretlerine devam ediliyor. Bu kapsamda; Orta Asya Türk Dünyası yükseköğretim kurumları arasında eğitim ve araştırma konularında ikili ilişkileri güçlendirmek ve yeni anlaşmalar yapmak amacıyla Özbekistan’a gerçekleştirilen ziyarette; Taşkent, Semerkant ve Buhara’da bulunan devlet üniversiteleri ile görüşmeler gerçekleştirilecek.
İlk ziyaretini Özbek Devlet Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesine gerçekleştiren Rektör Çomaklı ile beraberindeki heyet; iki üniversite arasında eğitim-öğretim ve araştırma odaklı öğrenci ve akademik personel değişimi ile proje, yayın, patent, marka, kongre, sempozyum vb. ortak bilimsel çalışmaların yürütülmesi konularında fikir birliği sağladı.
“Özbekistan Bizim, Özvatanımız, Özyurdumuz”
İki ülke arasında üst düzeyde yoğunlaşan iş birliği sürecine, yükseköğretim adına katkı sunmak ve ilişkilerin güçlenmesinde pay sahibi olmak amacıyla bu ziyaretleri düzenlediklerini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, gönül coğrafyasında bulunan üniversitelerle akademik iş birliği imkânlarının ileri noktalara taşınması için her türlü çabanın gösterileceğini dile getirdi.
Yükseköğretim kurumlarıyla yeni iş birlikleri arayışında olduklarını belirten ve bu kapsamda birçok üniversite ile güçlü bağlar kurduklarını ifade eden Rektör Çomaklı: “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projemizin bizlere kazandırdığı en önemli alışkanlıklar arasında yer alan uluslararasılaşma misyonumuza yönelik olarak kalbimizde özel bir yeri olan Özbekistan’a kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdik. Çok iyi ilişkilerimiz bulunan Özbekistan’ı seviyoruz. Çünkü burası bizim özvatanımız, özyurdumuz. Bu doğrultuda görüşmelerimize devam edeceğiz ve gönül köprüsünü güçlendirmek için gereken her türlü adımı atmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu duygular eşliğinde, bizlere de ziyaretimizin ilk gününde ev sahipliği yapan Özbek Devlet Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesi ailesine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
İki üniversite arasında imzalanan protokol ile devam eden ziyaret, Özbek Devlet Beden Eğitimi ve Spor Üniversitesi tarafından Rektör Çomaklı’nın fahri doktora ile onurlandırılmasıyla sona erdi.
Ziyaret programı, Özbekistan’ın önde gelen 11 ayrı üniversitesi ile ikili iş birliği protokollerinin imzalanmasıyla devam edecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ