Rektör Hacımüftüoğlu; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun"

Rektör Hacımüftüoğlu; "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun"

Genel 23.04.2025 09:36:08 0
Rektör Hacımüftüoğlu;
Tarih: 23.04.2025 09:36 Güncelleme: 23.04.2025 09:36
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Hacımüftüoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümünü ve tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.
Bu anlamlı gün, sadece ulusal egemenliğimizin ilanı değil; aynı zamanda çocuklara verilen değerin ve duyulan güvenin tarihe kazınmış en özel ifadesidir. Çünkü çocuklar, bir milletin geleceği; barışın, umudun ve insanlığın en saf temsilcileridir.
Ancak ne yazık ki bu yıl, dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılar, yüreklerimizi sızlatmakta; özellikle Filistinli çocukların savaşın gölgesinde hayata tutunma mücadelesi, bayram sevincimizi buruk bir hale getirmektedir. Tüm dünya çocuklarının barış içinde yaşama hakkı olduğu gerçeğini bir kez daha yüksek sesle dile getiriyor; savaşların, acıların ve gözyaşlarının olmadığı bir dünya için dayanışmanın, adaletin ve vicdanın egemen olduğu bir gelecek diliyoruz.
Atatürk Üniversitesi olarak, barışın diliyle büyüyen, bilimle aydınlanan, vicdanla hareket eden nesiller yetiştirme sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinçle çocuklarımızın daha adil, daha huzurlu ve daha güzel bir dünyada yaşaması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; ülkemizin ve dünyanın tüm çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ