Rektör Çomaklı, TÜRKÜNİB değerlendirme toplantısına katıldı

Rektör Çomaklı, TÜRKÜNİB değerlendirme toplantısına katıldı

Genel 16.05.2024 16:40:20 0
Rektör Çomaklı, TÜRKÜNİB değerlendirme toplantısına katıldı
Tarih: 16.05.2024 16:40 Güncelleme: 16.05.2024 16:40
Türk Konseyine üye devletler arasındaki kardeşlik, dayanışma ve iş birliği bağlarını güçlendirmek amacıyla her yıl düzenlenen ve bu yıl kardeş ülke Azerbaycan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
TÜRKÜNİB üyesi üniversitelerle eşgüdüm toplantısı yapmak ve genel kurulda ele alınacak konulara dair görüş ve katkılar sunmak amacıyla Başkent Ankara’da düzenlenen toplantıya Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da katıldı.
Yükseköğretim alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi anlamında önemli fırsatlar sunan Türk Devletleri Teşkilatı kapsamında düzenlenecek Türk Üniversiteler Birliğinin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısı 20 Mayıs 2024 tarihinde, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi (UNEC) başkanlığında gerçekleştirilecek. Bu önemli toplantıya, Türk dünyasından 50’den fazla üniversitenin rektörü katılacak ve toplantıda TÜRKÜNİB’in gelecekteki faaliyetlerine ilişkin önemli konular ele alınacak.
Rektör Çomaklı: “Türk Konseyi, Eğitim ve Bilim Alanındaki İş Birliğine Büyük Önem Veriyor”
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türk Konseyinin eğitim ve bilim alanındaki iş birliğine büyük önem verdiğini belirterek, bu alanların üye devletlerde sosyal değişim, ekonomik kalkınma ve refahın sağlanması için en başta gelen unsurlardan biri olduğunu ve Tük dünyasının genç nesilleri arasında ortak dil, tarih ve kültür değerleri etrafında ortak bilincin teşvik edilmesinde ve pekiştirilmesinde önemli bir köprü niteliği taşıdığını ifade etti.
Atatürk Üniversitesinin gerek bulunduğu konum gerekse uluslararası öğrencileriyle ülke yükseköğretiminin dünyaya açılan kapısı olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı, bu ve benzeri organizasyonların üniversitenin tanınır ve görünürlüğüne katkı sunmasının yanında Türk Dünyası üniversiteleriyle de ilişkilerin en üst seviyeye çıkacağına inandığını belirterek dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da düzenlenecek Türk Üniversiteler Birliğinin hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ