Rektör Çomaklı, Tıp Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya geldi

Rektör Çomaklı, Tıp Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya geldi

Genel 16.09.2022 13:12:00 0
Rektör Çomaklı, Tıp Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya geldi
Tarih: 16.09.2022 13:12 Güncelleme: 16.09.2022 13:12
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Doğu Anadolu’nun en büyük sağlık merkezlerinden biri olan Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde görev yapan Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleriyle bir araya geldi.
Araştırma Hastanesi konferans salonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Albayrak ve hastane Başhekimi Prof. Dr. Fuat Gündoğdu ile birlikte akademisyenlerle buluşan Rektör Çomaklı; tavsiye, talep ve önerilere yönelik fikir alışverişinde bulundu.
Sağlık Çalışanlarının Özlük Haklarında İyileştirme Yapıldı
Akademisyenlere Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan yönetmelik değişikliğinden bahseden Rektör Çomaklı, yükseköğretim kurumlarında döner sermaye gelirlerinden yapılacak ek ödemenin dağıtılmasında uygulanacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldığını belirterek, üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarının görev yaptığı tesiste hizmete katkısı ve verimliliği göz önüne alınarak özlük haklarında iyileştirme yapıldığını söyledi.
“Hastanemiz Bölgenin Göz Bebeği Konumunda”
Bir yandan bölgesine ve çevre ülkelerden gelen vatandaşlara hizmet veren bir yandan da hekim adayı öğrenciler için eğitim merkezi olan Araştırma Hastanesinin girdi-çıktısıyla önemli bir ekonomik ekosisteme de sahip olduğunu aktaran ve bu sebeple üniversitede ve hastanede yapılan her işin uluslararası gözleme açık olduğunu ifade eden Çomaklı: “Yapılan çalışmalar ile özgünleşmek, millileşmek ve kendi değerlerimizi üretmek zorundayız. Millet olmanın tek bir değeri vardır, o da bir ve bütün olabilmeyi başarmaktır. Ancak bu sayede ülkelerin mutfakları olan üniversitelerden güzel çalışmalar çıkacaktır. Atatürk Üniversitesinin lokomotiflerinden biri olan sağlık alanında dünyada söz sahibi olmamız için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Sağlık alanında kullanılan son teknolojik aletleri temin ettiğimiz hastanemiz, bölgenin göz bebeği konumunda. Bundan sonra da gerekli hamleleri yaparak siz değerli mensuplarımızın da çabalarıyla bu hedefe doğru emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.
Soru-cevap kısmıyla devam eden toplantı, iyi niyet temennilerinin ardından sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ