Rektör Çakmak proje ve patent desteği alan akademisyenlerle bir araya geldi

Rektör Çakmak proje ve patent desteği alan akademisyenlerle bir araya geldi

Genel 14.05.2023 10:55:07 0
Rektör Çakmak proje ve patent desteği alan akademisyenlerle bir araya geldi
Tarih: 14.05.2023 10:55 Güncelleme: 14.05.2023 10:55
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) 2022 yılında yapmış olduğu çalışmalarla TÜBİTAK ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından desteklenen ve başvuru sürecindeki faydalı model çalışmalarıyla Erzurum’a ve ülkemize katma değer sağlayan akademisyen ve öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, ödül almaya hak kazanan akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Çakmak, proje ve patent başvurularının her geçen yıl arttığını belirterek: “2022 yılı içinde hazırlamış oldukları kamu ve özel sektör destekli proje sahibi hocalarımızla bir araya gelerek hem kendilerini tebrik etmek hem de önümüzdeki süreci birlikte değerlendirerek bu sayıları daha yukarı çekmek için atılması gereken adımları istişare etmek istedik. Tabii öncelikle şunu ifade etmek isterim ki; yapılan çalışmalar gerek kendi kariyeriniz açısından gerekse de üniversitemizin bilinirliği açısından oldukça kıymetlidir. 2022 yılında yükselen bir trend yakaladık. Nitekim 5 adet 1001 Projemiz, 10 adet 1002 Hızlı Destek Projemiz ve 2 adet 3501 Kariyer Projemiz desteklendi. Bu durum öğretim üyesi sayımız göz önünde bulundurulduğunda oransal olarak pek çok üniversiteye göre oldukça iyi bir yüzde olarak değerlendirilebilir. Sizlerin de çabalarıyla proje kültürünü üniversitemiz genelinde yaygınlaştıracağız ve bu sayıların çok daha yukarı çıkmasını sağlayacağız” diye konuştu.
Program Rektör Çakmak’ın projesi desteklenen ve Patent başvuruları kabul edilen akademisyenlere teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ