Rektör Çakmak; “MUCİTPARK’ı bir STEM Merkezine dönüştürdük”

Rektör Çakmak; “MUCİTPARK’ı bir STEM Merkezine dönüştürdük”

Bilim ve Teknoloji 11.09.2024 15:15:30 0
Rektör Çakmak; “MUCİTPARK’ı bir STEM Merkezine dönüştürdük”
Tarih: 11.09.2024 15:15 Güncelleme: 11.09.2024 15:15
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, T3 Vakfı tarafından hayat geçirilen Bilim Türkiye Programı kapsamında Erzurum’da düzenlenecek olan eğitmen kampının açılış törenine katıldı.
Yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanın teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılmalarını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren T3 Vakfının 11-13 Eylül tarihleri arasında Erzurum’da düzenleyeceği eğitmen kampının açılış programında Rektör Bülent Çakmak’ın yanı sıra Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, T3 Vakfı Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ve çok sayıda davetli yer aldı.
25 merkezden 125 eğitmen ve 25 merkez yöneticisinin katılımıyla gerçekleştirilecek kampta eğitim bilimleri, doğa bilimleri, teknoloji, astronomi, matematik, tasarım, girişimcilik ve tarım alanlarına yönelik olarak çeşitli eğitimler atölye ortamında uygulamalı olarak yapılacak.
Programda konuşan Rektör Çakmak T3 Vakfı’nın faaliyetlerinin önemine dikkat çekerek: “Bu tür programların ülkemiz adına ne kadar faydalı olduğunu son yıllarda artan ivmeyle devam eden TEKNOFEST yarışmalarında çok net bir şekilde görüyoruz. Selçuk Bayraktar Bey’in ifade ettiği gibi artık bir dip dalgası oluştu ve bu dalga büyüyerek yükselerek geliyor. Bizler de ETÜ olarak bu süreçlere katkı sunmaya gayret ediyoruz. MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyemizde ilkokuldan lise son sınıfa kadar tüm gençlerimize 15 farklı atölyede birçok farklı program uyguluyoruz. Gençlerimizin ve ailelerinin bu programlara olan yoğun ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Şimdiye kadar koordinatörlük olan MUCİTPARK’ı bir STEM Merkezine dönüştürdük. Önümüzdeki süreçte eğitim programlarımızın yanı sıra Ar-Ge faaliyetlerine de yer vereceğiz. Bu vesileyle böylesine önemli bir programı hayata geçiren T3 Vakfı başta olmak üzere programa ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mehmet Sekmen Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ