Rektör Alma, “3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu”na katıldı

Rektör Alma, “3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu”na katıldı

Eğitim 2.10.2024 11:45:59 0
Rektör Alma, “3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu”na katıldı
Tarih: 02.10.2024 11:45 Güncelleme: 02.10.2024 11:45
İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu”na katılan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, burada Iğdır Üniversitesi ile Özbekistan’daki pek çok üniversite arasında iş birliğinin önünü açan anlaşmalara imza attı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve Yenilik Bakanlığı iş birliğiyle, Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi’nin katkılarıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu, 27-28 Eylül 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde (SDKM) YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra iki ülkeden rektörlerin, rektör yardımcılarının ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlendi.
Türkiye ile Özbekistan’daki üniversiteleri buluşturarak iş birliği alanları ve imkanlarının rektörler düzeyinde görüşülmesini amaçlayan programda Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da yer aldı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, forumda yaptığı konuşmada, iki ülke arasında kullanılmayan büyük bir potansiyelin olduğunu vurgulayarak Özbekistan’dan Türkiye’ye gelen öğrenci sayısının artırılabileceğini ifade etti.
Özvar, "Özbekistan’dan toplam 7 bin 428 öğrenci üniversitelerimizde öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin en yoğun bulunduğu bölümler işletme ve tıp programları. Ayrıca, 17 Özbek uyruklu akademisyen Türk üniversitelerinde görev yapıyor." dedi.
İki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğinin genişleyeceğini belirten Başkan Özvar, Türk-Özbek Üniversitesinin kurulacağı duyurarak Türkiye’nin sahip olduğu akademik tecrübenin, başta mühendislik ve bilişim olmak üzere birçok alanda Özbekistan ile paylaşılacağını ve bu iş birliğinin ülkeler arası ilişkileri derinleştireceğini kaydetti.
Rektör Alma: Özbekistan’daki Pek Çok Üniversite ile İkili Anlaşmalar İmzaladık
Programa katılan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da yaptığı değerlendirmede Türkiye ile Özbekistan’ın dil, tarih ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı iki dost ve kardeş ülke olduğunu hatırlattı.
İki ülke arasındaki eğitim iş birliğinin bu tarihî ve kültürel bağlar temeline inşa edildiğini belirten Rektör Alma, “Iğdır Üniversitesi olarak uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda Orta Asya’daki kardeş ülkelerle ilişkilerimizi derinleştirmeyi önemsiyoruz. Bu forum da bizim için oldukça verimli oldu. Programa katılan kardeş ülke Özbekistan’daki 25 üniversiteden pek çoğu ile ikili iş birliği anlaşmaları imzaladık. Iğdır ile Özbekistan arasında bilim köprüleri kurmanın mutluluğu içerisindeyiz.” diye konuştu.
Etkinlikte “Sürdürülebilir Kalkınma: Yükseköğretim Kurumlarının Yeni Gündemi”, “Yükseköğretimin Dönüşümü: Dijitalleşme ve Yapay Zekâ”, “Yüksek Teknoloji Odaklı Kalkınma: Mühendislik Eğitiminin Rolü” gibi konu başlıklarında uzman rektörlerin düşünce ve deneyimlerini içeren sunumlar ve oturumlar gerçekleştirildi.
Programın ikinci gününde ise üniversiteler arası görüşmelerin yanı sıra iş birliği anlaşmalarının imza törenleri yapıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ