Putin’in Müslüman olmasında Erdoğan’ın rolü var mı?

Putin’in İslam’ı seçmesinde kim rol oynadı? Putin’i kim etkiledi soruları gündeme gelmeye başladı. Tabi akla gelen tek bir isim var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Dünya 23.12.2022 15:19:00 0
Putin’in Müslüman olmasında Erdoğan’ın rolü var mı?
Tarih: 23.12.2022 15:23 Güncelleme: 24.12.2022 00:53

Bilindiği gibi Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov Putin'in İslam’ı seçtiğini belirterek, zaman buldukça Kuran okuduğunu söylemiş ve bu iddialar basında geniş yer almıştı. Son olarak da gazeteci Mutar Zurnacı’nın programında yazar Kazım Yurdakul, Putin Müslüman mı sorusuna “Tabi ki öyle” diye cevap vererek Putin’in İslamiyet’i seçtiğini kamuoyuna açıklamıştı. Durum böyle olunca, “Putin’in İslam’ı seçmesinde kim rol oynadı? Putin’i kim etkiledi soruları gündeme gelmeye başladı. Tabi akla gelen tek bir isim var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte restore edilen 111 yıllık Moskova Merkez Camii'nin açılışını birlikte yapmıştı. Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin Erdoğan ile birlikte Putin’e bir Kuran’ı Kerim hediye etmişti. Bilindiği gibi Ukrayna savaşı sonrasında batılı liderler ile Putin’in arası açılmış, dünyada görüştüğü tek lider Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Şimdi Putin’in Müslüman olmasında en büyük rolün Erdoğan’a ait olduğu söyleniyor. 

PUTİN’İN MÜSLÜMAN OLMASI İLE İLGİLİ KİM NE DEMİŞTİ?

Gazeteci Murat Zurnacı’nın hazırladığı Sebep Sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu. Kazım Yurdakul, Putin’in İslam’a yönelik düşüncelerini ve İslam yanlısı politikalarını dele getirince Murat Zurnacı,

“Peki Putin Müslüman mı?” diye soru yöneltti. Yurdakul,

“Tabi ki öyle!” diyerek. Putin’in Müslüman olduğunu örneklerle anlattı.

Kazım Yurdakul’un ortaya attığı bu iddialar, Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov’un, “Putin 2015 yılında Müslümanlığı seçti.” sözlerini hatırlattı. Peskov, Putin’in zaman zaman Kuran okuduğunu da açıklamıştı.

Gazeteci Murat Zurnacı’nın hazırladığı Sebep Sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu. “Putin’in Müslüman olduğu zaten biliniyor.” diyen Yurdakul’un konuşmalarından detaylar...

Putin Güney Kıbrıs’a Müslüman bir büyük elçi atadı

“Biz Hazar Türklerinden öte Ortodokslar ile inanılmaz bir ilişki yürütüyoruz şu anda. Yani ben hep şöyle bir ifade kullanıyorum 610 yılına kadar Müslüman olanlarla 610’dan sonra Müslüman olanlar birleşiyor dünyada. Dünya yeni fark ediyor 15 temmuzdan sonra ki zaten buna saldırıyorlar. Dünya yeni fark ediyor Karlov suikastı, Dugin’in kızının öldüğü suikast, buna cevaben aynı hafta Rusya’nın yeni eğitim yılı açılışını Putin’in sayın Perinçek’e yaptırması orada arka planda başka isimler de var.

Rusya’da İslam’a hakaret edenlere ağır cezalar getirdi

Ortodoks Müslüman stratejik iş birliği deniliyor ama şimdi Güney Kıbrıs’ta ABD ambargoyu kaldırıyor aynı gün Putin, Güney Kıbrıs’a Müslüman bir büyükelçi atıyor. Geçen hafta Putin, sosyal medyada İslam’a hakarete 2 ile 10 yıl arası ceza getiriyor. Daha bir çok şey sayabilirim. Eşcinseller ile ilgili aldığı kararlar, Dugin’in Abdul Hakim Arvasi hazretlerinin türbesindeki videodan (Putin’in İslam’a yakınlığı anlaşılıyor)” 

Putin Müslüman olabilir demişti

Sunucunun, “Peki Putin Müslüman mı?” sorusu üzerine Kazım Yurdakul, “Tabi ki öyle! Hakikaten bakın bir çok insan Acaba Putin Müslüman mı? diyor. Türkiye de yıllar önce İslami kimliği olan birisi, Putin Müslüman olabilir demişti zaten. Ben de 2015 de olabilir demiştim. Sebebi vardı. İki hafta önce Lavrov öyle bir açıklama yaptı ki. “İslam İşbirliği Teşkilatı’na başvurduk, İslam’ın insana verdiği değeri önemsiyoruz.

Putin’in elinde Barnabas İncili’ni görürseniz şaşırmayın

Bu nedenle doküman ve kitap istedik.” Bunun tek bir açıklaması var. Yani yakında en fazla iki üç sene içinde Putin’in elinde Barnabas incilini görürsek hiç şaşırmayalım.”

Barnabas İncili’nde Hz. Muhammed’in geleceği müjdeleniyor.

Programın sunuculuğunu yapan Murat Zurnacı, “Peki bu ne anlama geliyor?” sorusu üzerine de Yurdakul,

“Putin’in tüm Ortodokslara Barnabas İncili’ni göstermesi demek, Müslüman olun demek anlamına geliyor.” diye cevap verdi. (Barnabas İncili’nde Hz. Muhammed’in geleceği müjdeleniyor.)

Barnabas İncili’nin önem kazanması, Pavlus tarafından getirilen diğer incillerin tahrif edilmiş olduğunu ortaya koyuyor...

Daha pek çok konuyu dile getiren Yurdakul’un açıklamaları gündeme oturdu.

Gazeteci Murat Zurnacı’nın hazırladığı Sebep sonuç programına katılan yazar Kazım Yurdakul Putin ile ilgili dünyada ses getirecek önemli açıklamalarda bulundu.

 Aynı iddia daha önce de gündeme gelmişti

2015 yılında Rus İnterfax haber ajansına dayandırılan habere göre, Putin'in basın danışmanı Dmitri Peskov, Putin'in Müslümanlığı seçtiğini belirtti. Peskov, bu yöndeki sorulara, "Evet, Putin böyle bir karar aldı" cevabını vermişti.

Danışman Peskov, Putin'in özel nedenlerle böyle bir karar aldığını kendisinin de zaman zaman Kuran-ı Kerim okuduğunu ifade etti. Kaynak: Yeni Akit

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ