Profesörden Brüksel’de "göç" performansı

Profesörden Brüksel’de "göç" performansı

Kültür Sanat 1.05.2025 14:15:26 0
Profesörden Brüksel’de
Tarih: 01.05.2025 14:15
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirdiği performansta Türk toplumunun 60 yıl önce başlayan göç hikâyesini gözler önüne serdi.
Kavukcu, 60 yıl önce imzalanan İş Gücü Anlaşması’yla Belçika’da varlık göstermeye başlayan Türk toplumunun verdiği mücadeleye dikkati çekmek için performans sergiledi.
Göçmenlerin geçici barınma şartlarını simgeleyen metal karyolayı Brüksel Kuzey Tren İstasyonu’ndan Rogier Meydanı’na kadar sırtında taşıyan Kavukcu, performans sırasında karyolayı zaman zaman sürükleyerek ilerledi.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle sergilediği performansta Kavukcu, sarı işçi yağmurluğu, nevresim, yastık ve çarşaf gibi objeler de kullandı.
Kavukcu, kalem ve boyalarla hem yatağa hem kendi bedenine semboller çizerek yastığa ay yıldız ve Belçika bayrağı motiflerini ekledi.
Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, çarşafa ise tarih, isimler ve kısa cümleler yazarak göçün bireysel ve toplumsal anlamını vurguladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem