Prof. Dr. Aydın, “Bilimde ilerlemelerle beraber prematüre bebekler daha fazla yaşam şansı buluyor”

Prof. Dr. Aydın, “Bilimde ilerlemelerle beraber prematüre bebekler daha fazla yaşam şansı buluyor”

Sağlık 17.11.2023 15:14:47 0
Prof. Dr. Aydın, “Bilimde ilerlemelerle beraber prematüre bebekler daha fazla yaşam şansı buluyor”
Tarih: 17.11.2023 15:14 Güncelleme: 17.11.2023 15:14
Prematüre bebeklere kaliteli bir yaşam sunmayı amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Günümüzde teknolojinin gelişmesi, bilimde ilerlemelerle beraber prematüre bebekler daha fazla yaşam şansı buluyor” dedi.
17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısı ile Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Yenidoğan Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın açıklamalarda bulundu.
Prematüre bebeklerin beklenen doğum tarihinden önce doğan bebekler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Bu bebekler, erken doğdukları, organ sistemlerinin henüz gelişmediği ve tam olarak olgunlaşmadığı için anne karnından dünyaya geldikten sonra bazı sorunlarla karşılaşıyor ve yaşam mücadelelerini kaybetme riski taşıyor. Günümüzde teknolojinin gelişmesi, bilimde ilerlemelerle beraber prematüre bebekler daha fazla yaşam şansı buluyor. 20-30 yıl geriye gidildiğinde 28. gebelik haftasından sonra doğan bebeklerin veya 1800- 2000 gramdan daha düşük doğum ağırlığı olan bebeklerin yaşam şansı çok düşük olduğundan bahsedilirken, günümüzde ise yaşam sınırları 22. 23. gebelik haftalarına kadar indi. Bu bebekler anne karnındaki ortamı bulamadıkları için ölüm ve sakatlık risklerini beraberinde bulunduruyor. Gebelik haftası ile ters orantılı olarak bu bebekleri bekleyen sorunlar oluyor ancak günümüzde özellikle yenidoğan yoğun bakım ünitelerindeki bilimsel ve teknolojik gelişmelerin paralelinde bu bebeklerin bakımlarında belirgin iyileşmeler oluyor. Bebekler, büyük çoğunlukla yaşam imkânı buluyor. Bu bebeklere kaliteli bir yaşam sunmayı amaçlıyoruz. Prematüre bebeklerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık arttırmak amacı ile her yıl 17 Kasımın Dünya Prematüre Günü olarak kutlanıyor” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ