Milletvekili Kahtalı Kale’deki yatırımları inceledi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Kale’ye son 2,5 yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, 'Kale kurulmuş olduğu günden bu yana aldığı hizmetin daha fazlasını 2,5 buçuk yılda aldı' dedi.

Politika 20.08.2021 11:23:22 0
Milletvekili Kahtalı Kale’deki yatırımları inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.08.2021 11:23

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Kale’ye son 2,5 yılda çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade ederek, "Kale kurulmuş olduğu günden bu yana aldığı hizmetin daha fazlasını 2,5 buçuk yılda aldı" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı beraberinde AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Duyar ve partililerle birlikte Kale ilçesini ziyaret ederek ilçede yapımı tamamlanan ve devam eden yatırımları inceledi. İlçeye bağlı Erdemli, Sarıot ve Düztarla Mahallelerinde vatandaşlarla da bir araya gelen Milletvekili Kahtalı, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Kahtalı, daha sonra beraberindekilerle birlikte Kale Belediye Başkanı Murat Koca’yı ziyaret ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziyarette konuşan Kâhtalı, Kale’nin gelişmeye yakın en cazip ilçelerden biri olduğunu ifade ederek yapılan yatırımları anlattı. Kahtalı, "AK Parti olarak Kale’ye son 2,5 yılda önemli hizmetler kazandırmış olduk. Murat Başkanım göreve geldikten sonra önemli hizmetler yaptı. İlçeye güzel bir GES projesi kazandırdı. Bu proje ile belediyemizin düzenli bir geliri olacak ve bu gelirle ilçeye hizmet edilecek. Bunun yanında ilçedeki okulların tadilatıyla ilgili sıkıntılar vardı onlar halloldu. Çok programlı güzel bir liseye ihtiyacımız vardı onu da kazandırmış oluyoruz. Herkesin malumu en kaliteli kayısılar Kale’de üretiliyor. İlçemiz tarımla iştigal eden bir ilçe o nedenle burada sulama ile ilgili yapmamız gereken işler vardı. Bu anlamda da Kapıkaya Turgut Özal Barajının yapılması ve buraya su verilmesini istiyorduk, Allah’a şükürler olsun bunu da tamamladık. 71 milyon metreküp su depolama hacmine sahip güzel bir tesisi ilçemizin hizmetine verdik, bu şekilde 40 bin dekar alan sulanmış olacak. Tabi ilçemizin bazı bölgelerinde sulama ile ilgili çözmemiz gereken konular var ve yapmamız gerekenler var, bununla ilgili de çalışıyoruz. Ayrıca diğer barajımızın ilçeye kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

24 Ocak depreminden en çok etkilenen ilçelerden birinin de Kale olduğunu hatırlatan Kahtalı, depremin ardından ilçeye yapılan yatırımlara dikkat çekerek, "Depremde birçok ev yıkıldı. Depremin hemen ardından da ilçeye 732 konut yapılması için çalışmalara başlandı. Konut inşaatlarının birçoğu tamamlandı. İlçeye konutlarla birlikte 114 tane ahır yapıldı. 16 dükkan, ibadethane ve sosyal alanlar da yapılıyor. Bunlarla birlikte Kaleyi merkezi olan bir konuma taşıyoruz. 6,5 milyon TL’lik belediye binası inşaatı devam ediyor. İnşallah en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. Tüm bunların yanında gençlerimiz için Gençlik Merkezi’ne ihtiyacımız vardı, bunun projesi de çok güzel bir şekilde hazırlanmıştı. 2,5 milyon TL bedelli Gençlik Merkezini bu yıl sonunda açmayı planlıyoruz. Yine halı saha projemiz vardı o da tamamlandı. Kale’ye hayırlı olsun. Bunlar çok önemli işler" ifadelerini kullandı.

Kale’nin kurulmuş olduğu günden bu yana almış olduğu hizmetin daha fazlasını 2,5 buçuk yılda aldığına dikkat çeken Kahtalı, "Kale bu hizmetlerin daha iyisine layık. Kale her daim Cumhurbaşkanımızın arkasında oldu. Biz yeter ki birlik beraberlik içerisinde olalım ve Cumhurbaşkanımızla beraber yol yürümeye bakalım. Karşımızdakilerin kim olduğunu çok iyi biliyoruz, kimlerle yol yürüdüklerini biliyoruz. CHP Genel Başkanının ’biz dostlarımızla beraber iktidara geleceğiz’ ifadesindeki dostların kim olduğunu iyi biliyoruz. Kaleliler bu dostların kim olduğunu daha iyi biliyor. O yüzden birlikteliğimizi bozmayacağız, birbirimize sahip çıkacağız" şeklinde konuştu. Kale Belediye Başkanı Murat Koca ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Vekilimiz her zaman ilçemizin yanında oldu ve bize yol gösterdi. Desteklerini bize hiçbir zaman esirgemedi. Emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Duyar da, "Güzel bir ziyaret oldu, yatırımları inceledik, deprem sonrası yapılan konutları inceledik. Emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Kale İlçe Başkanı Abdulvahap Temur ise, Kahtalı’ya, ilçeye göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ