Milletvekili Fendoğlu’ndan Milliyetçiler günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Politika 3.05.2022 18:40:51 0
Milletvekili Fendoğlu’ndan Milliyetçiler günü mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2022 18:40

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Fendoğlu, yayımladığı mesajında, “Milliyetçilik, en yalın ifadesiyle ‘Türk Milletine ve Türk Devletine en samimi duyguları bilgi ile birleştirip şuurla hizmet etme mücadelesidir.’ Bu düşüncelere sahip olan Milliyetçilerin, ağır bedeller ödemek zorunda kaldığı dönemler olmuştur. Milliyetçiler için önemli hafıza durağı olan 3 Mayıs 1944 tarihi, Türk’e ve Türklüğe karşı taarruza geçmiş irade ve eylemlere karşı millî bir duruşu ifade eder. 3 Mayıs, Türk Milleti ve onun cefakar, fedakar evlatları olan Türk Milliyetçileri için çok büyük anlam ve önem taşıyan bir gündür. 3 Mayıs 1944 Ergenekon’da dağları delen Yüce Türk milletinin yenilenen bir iman ve şuurla tekrar şahlandığı gündür. Davası uğruna her türlü şahsi hesap ve menfaata gözünü kapatan; hiçbir tehdidin yıldıramadığı, her türlü baskı, zulüm ve işkenceye rağmen davasından asla taviz vermeyen 23 milliyetçi düşünür, akademisyen ve yazar tutuklanarak, tabutluklara konmuş; bunun üzerine Türk gençliği büyük bir kararlılıkla aydınlarının yanında yer almıştır. 3 Mayıs 1944’de milliyetçi gençler haksızlığa karşı olan tepkileri, zulme eğilmeyen ve güce boyun bükmeyen tavırları, Türklüğü yüreklerinde bayraklaştıran, dava adamlığının, davaya adanmışlığın ve ahlaklı duruşun en mümtaz örneklerinden birisini sergilemişlerdir” ifadelerine yer verdi.

Fendoğlu, Türk milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için geçmişten ders alıp, daha çok çalışmanın önemini vurgulayarak, “ 3 Mayıs 1944’de ki bu kutlu mücadeleyi anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ’in “Türk töresi, Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır.” sözünden yola çıkarak geçmişten ders alıp Türk Milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam âleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır. 3 Mayıs 1944’ün 78. Seneyi devriyesinde; tarihe iz bırakmış milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey olmak üzere, Türklüğün kıvancı bütün milliyetçi kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, hürmetle anıyorum. Allah hepsinden razı olsun diyorum. Bu vesileyle aziz milletimizin, Türk-İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı bir kez daha en kalbi hislerimle kutluyorum. Aziz milletimizin 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ