Milletvekili Ağar: “Türkiye’nin daha güçlü bir Türkiye olma iddiasının en büyük dayanağı gençlerdir”

AK Parti’nin daha güçlü olmasıyla birlikte Türkiye’nin de güçlü olacağını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “O nedenle bizim mesuliyetimiz Türkiye’ye karşıdır. Türkiye’nin daha güçlü bir Türkiye olma

Politika 30.04.2022 12:32:29 0
Milletvekili Ağar: “Türkiye’nin daha güçlü bir Türkiye olma iddiasının en büyük dayanağı gençlerdir”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2022 12:32

AK Parti’nin daha güçlü olmasıyla birlikte Türkiye’nin de güçlü olacağını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “O nedenle bizim mesuliyetimiz Türkiye’ye karşıdır. Türkiye’nin daha güçlü bir Türkiye olma iddiasının en büyük dayanağı gençlerdir” dedi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Yeni Seçmen Birimi tarafından organize edilen ‘Lise Başkanları Buluşması’nda gençlerle bir araya geldi. Kültür Park Mamuratül Aziz Salonunda düzenlenen programda gençlerle iftar yapan Milletvekili Ağar, siyasi ve güncel olaylara ilişkin gençlerin yönelttiği sorulara da yanıt verdi.

Türkiye’nin çok güçlüyken ya da güçsüz ve başsız kaldığında hedef olduğunu vurgulayan Milletvekili Ağar, “Kader ortaklığı yapmış, tarih yolculuğunu beraber yürümüş milletimizin içine nesep, meşrep fitnesini sokmaya da çalıştılar. Bin yıldır deniyorlar, denemeye devam edecekler. Biz ülke olarak, parti olarak bu yüzlerce yıllık acı tecrübelerden dersimizi çıkardık. Canımızın yanmaması için güçlü olmak zorundayız. Kendi kararlarımızı kendimiz verecek güçte olmalıyız. Kararlarımızı uygularken kimseye minnet etmemek, kimseye ihtiyaç duymamak zorundayız. Yani güvenliğimizi sağlamak için helikoptere mi ihtiyacımız var. Onu biz yapmalıyız. Hava savunma sistemine mi ihtiyaç var. O’nu da biz yapmalıyız. Uçağa mı ihtiyaç var, onu da biz yapmalıyız. Bir operasyonu ekonomi sarsılmadan sonuna kadar icra etmeye mi ihtiyacımız var. Sonuna kadar götürecek ekonomik güce sahip olmalıyız. Uluslararası kurumlar milli çıkarlarımıza karşı mı çıkıyor, diplomatik güce de sahip olmalıyız. Bu ülkenin bunu başaracak gücü var. Bu ülkenin bunların hepsini başaracak yetişmiş insan kaynağı var. Kendini iyi yetiştirmiş, tarihi mesuliyetinin bilincinde olan siz gençlerimiz var” diye konuştu.

Siyasi iradenin desteği ile ülkenin insanının, gençlerinin başaramayacağı hiçbir şey olmadığını 20 yıllık AK Parti iktidarının bunu ispatladığını dile getiren Ağar; “Savunma Sanayimizde aldığımız mesafe bunun ispatıdır. Gazetelere, televizyonlara apaçık düşen Ortadoğu senaryolarının, Türkiye aleyhine yazılan senaryoların yırtılıp atılması, her senaryonun Türkiye’nin çelikten iradesine çarpıp tuzla buz olması bunun göstergesidir. Orta Doğu’da, Asya’da Türkiye’siz masa kurulamaması bunun tescilidir. Biz daha güçlü olmak zorundayız. Biz daha kuvvetli olmak zorundayız. Çünkü bu coğrafya güçsüzlerin yaşayabileceği bir coğrafya değil. Bu coğrafya zaafları cezalandıran bir coğrafya. Bu coğrafya kuvveti toplumların kaderi haline getiren bir coğrafya. Yani iç huzurunuz da güvenliğiniz de istikbaliniz de gücünüz nispetindedir bu coğrafyada” şeklinde konuştu.

Bir ülkenin gücünü belirleyen askeri, ekonomik ve siyasi güçten oluşan üç ana parametre olduğunu vurgulayan Ağar, “Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gücünü daha da arttırabilmesi için gençlerden kendilerini iyi yetiştirmelerini ve birlik ve beraberliklerinden taviz vermemeleri istiyoruz. Biz şunu unutmayacağız; biz partimizde birliğimizi bozmazsak Türkiye’nin birliği bozulmaz. Bizim Partimiz güçlü olursa Türkiye güçlü olur. O nedenle bizim mesuliyetimiz Türkiye’ye karşıdır. Türkiye’nin daha güçlü bir Türkiye olma iddiasının en büyük dayanağı sizlersiniz, siz gençlersiniz. Bu ülkenin, sizin enerjinize, sizin heyecanınıza, sizin kabiliyetlerinize, sizin cesaretinize, sizin çalışkanlığınıza, sizin aydınlık zihninize, sizin aklınıza ihtiyacı var.

Milletimizin özellikle size ve sizin gibi idraki ve şuuru tam, ayakları bu topraklarda, ufku dünyaya açık AK Gençliğe ihtiyacı var. Öyle bir çağdayız ki, dünyada en önde koşanları yakalamak için asırlarca, on yıllarca beklemeye artık gerek yok. Çağımız bilgi çağı, bilişim çağı, teknoloji çağı. Sanayi 4.0’a geçeceğimiz bu çağda sadece bir veya iki neslin katkısı ile bu ülke Dünyanın En Gelişmiş ülkelerinden biri olacaktır. Ağır sanayide adım adım gidilen yolda, sizin teknolojiye yapacağınız katkı ile çok hızlı mesafe alınabilir. Ve biz inşallah siz gençlerimizle kaybettiğimiz zamanı telafi edeceğiz ve ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapacağız” diye kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ