MHP'li Büyükataman'dan Bahçeli'nin 'idam açıklaması'nı eleştiren CHP'lilere tepki

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin idamla ilgili açıklamasını eleştiren CHP'li yöneticilere tepki gösterdi.

Politika 8.09.2020 13:50:45 0
MHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2020 13:50

ANKARA (AA) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamayla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "idam tartışmalarına" ilişkin açıklamaları sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi.

İdam açıklamasının maksadının gayet sarih bir şekilde ortaya konulduğunu belirten Büyükataman, buna karşılık belli siyasi çevrelerin Bahçeli'yi hedef alan bir karalama kampanyası başlattığını vurguladı.

Büyükataman, Türkiye'de kadınlara ve çocuklara yönelik artan cinsel istismar ve vahşice işlenen cinayetlerin durmak yerine her geçen gün tahammül edilemeyecek sınırlara ulaştığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu kadarı da olamaz dediğimiz vahşilikler, maalesef sıradanlaşmaya başlamıştır. Oysa her gün yeni bir çığlık yüreğimizi yakmakta, uykularımızı kaçırmakta, vicdanı olanların vicdanını sızlatmaktadır. Diğer yandan Türkiye'nin kalkınma hamlelerini sekteye uğratmak isteyenlerin, Türkiye'yi demokrasi dışı yöntemlere başvurmak suretiyle dize getireceğini zanneden çevrelerin, FETÖ benzeri yapılanmaları paravan olarak kullanıp anayasal düzeni ortadan kaldırma hazırlıklarını görmezden gelmek ülkeye en büyük ihanettir."

Bahçeli'nin açıklamasında, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan "Çocukların Cinsel İstismarı", "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar" ve "Cebir ve Şiddet Kullanarak Anayasanın Öngördüğü Düzeni Ortadan Kaldırmaya Çalışmak" suçlarına idam cezası getirilmesinin istendiğini aktaran Büyükataman, "Muhakkak ki yargı, cezanın uygulanmasında ölçülülük ilkesine bağlı kalmak suretiyle işlenen suç ve verilen ceza dengesini tartacak bir teraziye sahip olacaktır." ifadelerini kullandı.

"MHP'nin teklifi karşısında paniğe kapıldılar"

Büyükataman, anayasal düzeni cebir ve şiddetle yıkma hayali kuranların MHP'nin bu teklifi karşısında paniğe kapıldığını ileri sürerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Anlaşılmaz olan ise CHP'nin başını çektiği ittifakın, Türk milletinin haklı beklentilerini dile getiren Sayın Genel Başkanımızın idamla ilgili talebine karşı yaklaşımlarıdır. Karşı çıkışlarının sebeplerini kamuoyu ile paylaşmak, varsa kangren halini almış bu soruna çözüm tekliflerini ortaya koymak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini katil olarak göstermeye kalkan CHP'li yöneticilerin ve CHP'nin ipiyle kuyuya inen ittifak ortaklarının görevidir."

Açıklamasında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'tam bağımsızlık' mücadelesinden mandacılığa evrilen Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin ve gayriresmi şubelerinin toplumun huzuru, dirliği ve güvenliği söz konusu iken Avrupa Birliğini işaret etmesi kendileri açısından hem utanç verici hem de gayri samimidir." ifadelerine yer veren Büyükataman, "Partisini ve partililerini terör örgütünün siyasi uzantılarına topyekün paravan yapanların idam yasasına önce şahsen destek vereceğini söyleyip ardından 'brexit-trexit' sözleriyle konuyu Avrupa Birliğine bağlaması iradelerinin ipotek altında olduğunun en net kanıtıdır." görüşünü paylaştı.

Büyükataman, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şehirlere bombalar yağarken sıvışacak yer arayanların bugün mikrofonlar karşısındaki sahte pehlivanlıkları güreş meydanına çıkıncaya kadardır. Türk milleti ile güreşe tutuşmaya kalkanlar yenilmeye mahkumdur. Toplumun kanayan yaralarına ilaç vermek yerine, yarayı açanların menfaatlerini önceleyenlerin FETÖ'ye gizli af ve erken seçim yatırımı iddiaları tıpkı siyasetleri gibi ucubeliktir. Bir çözüm önerisi olmayanların içi boş söylemleri, Türkiye’nin ayağına zincir vurma maksadını taşımaktadır. Büyük Türk milletinin bu zincirleri kıralı, zincirlerin sahiplerine tarihi ders vereli çok zaman geçmemiştir."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ