Karamollaoğlu: 'Irak'ı Ramazan'da, Suriye'yi Miraç gecesi sabahında vurdular'

Politika 14.04.2018 23:19:38 0
Karamollaoğlu:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.04.2018 23:19
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, “Müslümanlara saldıracakları zaman mutlaka Müslümanlar için önemli bir günü seçiyorlar. Irak’a Ramazan’da girdiler Irak’ın başındaki Saddam’ı da Ramazan ayında idam ettiler. Bu kez Suriye’ye saldırırken de Miraç gecesini seçtiler” dedi.
Saadet Partisi Erzurum 6. İl Kongresi, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla Erzurum İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Karamollaoğlu kongrenin yapıldığı Müftülük Salonu’na meşaleli gençlerin arasından girdi.
Kongreye Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, parti ilçe başkanları ve partililer katıldı.
CHP ve İYİ Parti il başkanlarının da katıldığı kongrede mevcut Başkan Faik Çalık yeniden başkanlığa getirildi.

"Müslümanlar için önemli bir günü seçiyorlar"
ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye üzerinde yaptığı hava saldırısını eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, özellikle saldırı için Müslümanların önemli günlerinin seçildiğini ifade ederek, “Dün mübarek bir geceyi Miraç Kandilini idrak ettik. Ama ne yazık ki bu geceyi birçok insan gözlerini açamadan veda ettiler. Suriye’nin belli bölgeleri ABD, İngiltere ve Fransa tarafından bombalandı. Üzülerek ifade ediyoruz ki bizim hükümetimiz böyle bir bombalamayı makul karşıladı bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Her ne hikmetse bu emperyalistler dünyaya zulmü getirirken kendi memleketlerinde barış türküsü söyleyenler Müslümanlara saldıracakları zaman mutlaka Müslümanlar için önemli bir günü seçiyorlar. Irak’a Ramazan’da girdiler, Irak’ın başındaki Saddam’ı da Ramazan ayında idam ettiler. Bu kez Suriye’ye saldırırken de Miraç gecesini seçtiler. Onların da onlara destek verenlerin de destekten geri durmayanların da hesabını Allah mutlaka bir gün gelecek soracak" diye konuştu.

"Bütün mazlumları birleştirmeye mecburuz"
Mazlum ve güçsüz ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Maksat Suriye’deki iktidarı aşağı indirmek niye o iktidar bombalanmıyor da başka bölgeler bombalanıyor? Çünkü maksat farklı başkaları kendi aralarında anlaşıyorlar katledilen yok edilen zulme uğrayan masumlar ve Müslümanlar. Bütün bunların değişmesi lazım bunlar değişebilir mi elbette değişir bunların nasıl değişeceğini biliyoruz. Bugün mazlum kabul edilen, güçsüz kabul edilen, etkisiz kabul edilen, inançsız kabul edilen ülkeler bir araya gelsin en büyük kitle imha silahlarına sahip olan ülkeler bile diz çökme mecburiyetinde kalır. Biz bunu geçmişte yaşadık bugün yine yaşayabiliriz yeter ki inanalım biz bir araya gelmeye bütün mazlumları birleştirmeye kucaklamaya mecburuz. Elbette başta içinde yaşadığımız bölge geliyor arkasından İslam ülkeleri geliyor yetmez, arkasından Müslümanlar gibi ezilen sömürülen diğer ülkeler de geliyor. Herkesin gözü bizde arayış içindeler, farkında değil belki bazıları arayış içinde olduklarının ama henüz nereye döneceklerini bilmedikleri için arayış içinde diyoruz” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

Elazığspor yeni hocasıyla 2’de 2 yaptı


Van Spor

Atatürk Üniversiteli milli sporcu Doğukan Demirceylan’dan Avrupa ikinciliği gururu


Van Spor

Kardelen TV’ye spor ödülü


Van Spor

Erzincan’da atıcılık il birinciliği müsabakaları yapıldı


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde 3. beraberliğini aldı


Van Spor

Milli güreşçi Sarıçiçek dünya üçüncüsü oldu


Van Spor

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ