İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Bu sistemin arızalarını düzeltelim, arızaları giderilmiş bir sistem inşa edelim

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'Bu sistemin arızalarını düzeltelim ve tam bir kuvvetler ayrılığı şeklinde, vesayet sistemlerinin de ortadan kalktığı bir parlamenter sistem, arızaları giderilmiş bir sistem inşa edelim.' dedi.

Politika 27.11.2020 23:03:02 0
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Bu sistemin arızalarını düzeltelim, arızaları giderilmiş bir sistem inşa edelim
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.11.2020 23:03

TRABZON (AA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beşikdüzü ilçe Belediye Başkanı Ramis Uzun'u ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Uzun'un, Millet İttifakı'nın adayı olarak seçimlere girdiğini ve kazandığını söyledi.

Millet İttifakı işbirliğinin güzel sonuçlar getirdiğini belirten Akşener, "Dikkat edin, ayda bir kez bu sisteme ateş eden tavır ve davranışlarla karşılaşıyoruz biz. Ayda bir, hiç sekmiyor. Böyle bir algoritma var, her taraftan bir şey çıkıyor. Biz de alıştık bu tür işlere. Kompetan olduk bu işi atlatma konusunda, uzman olduk hepimiz." diye konuştu.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı da makamında ziyaret eden Akşener, partiyi kurarken de seçime girerken de hep zora talip olduklarını ifade etti.

Belediye seçimlerinde de benzer bir durum olduğunu dile getiren Akşener, şu değerlendirmede bulundu:

"Millet İttifakı'nın, 31 Mart Projesi partimize ait. Sonuçta orada İstanbul, Ankara gibi yerlerde, bunları ben söyleyince hemen hatırlatıyorlar Yomra'yı, Beşikdüzü'nü, onlar da elbette çok önemli ama İstanbul başka bir şeydi ve o 'değişmez' denilen bir kanaati değiştiren bir sonuçtu. Dolayısıyla bundan sonra Trabzon'un büyükşehir kısmı da dahil olmak üzere her konuda umut etme, hayal etme ve gayret ettiğimizde 'kesinlikle alabiliriz' deme imkanımız doğuyor."

Akşener, bir gazetecinin erken seçimle ilgili sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Zorlamayın bu milleti. Adına 'iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem' diyorsunuz. Başka bir isim de konabilir, önemli değil ama bu sistemin arızalarını düzeltelim ve tam bir kuvvetler ayrılığı şeklinde, vesayet sistemlerinin de ortadan kalktığı bir parlamenter sistem, arızaları giderilmiş bir sistem inşa edelim, hep birlikte inşa edelim diyoruz. Anlaşılıyor ki bu noktaya adım atma imkanları yok. Sayın Arınç, Sayın Cemil Çiçek, onların yaptığı konuşmaların üzerine üç gün sonra Sayın Erdoğan'ın rencide olması enteresan bir durum. Böyle bir durumda iktidar partisi, bu sistemle partileri taşıyamıyor, bu sistem de Türkiye'yi taşıyamıyor. Dolayısıyla seçime gitmek mecburiyetinde kalacak."

Akşener, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün oğlu Mahmut Furkan Örs ile Nilay Şahin'in bir düğün salonunda organize edilen nikah törenine de katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun kıydığı nikahta şahitlik yapan Akşener, genç çifte mutluluklar diledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ