HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı var"

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yeni bir anayasa için meclis dışındaki tüm partilerin sürece katkı sunması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin acilen yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı var” dedi.

Politika 9.10.2021 18:43:15 0
HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: "Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı var"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2021 18:43

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yeni bir anayasa için meclis dışındaki tüm partilerin sürece katkı sunması gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin acilen yeni bir sivil anayasaya ihtiyacı var” dedi.

Parti çalışmaları kapsamında Malatya’ya gelen HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yeni bir anayasanın yapılması yönündeki açıklamalara değinen Yapıcıoğlu, tüm partilerin gündeminde bu konunun olmasına rağmen bir araya gelinemediğini dile getirdi. Yapıcıoğlu, “Bazı partiler mevcut başkanlık sisteminin kırmızı çizgileri olduğunu, bazıları da güçlendirilmiş parlamenter sistemin gelmesini istiyor. Ama unutulmaması gereken şu ki, eğer bu memlekette yeniden parlamenter sisteme geri dönecekse de bu anayasa değişikliği ile mümkündür. Cumhurbaşkanı kendi taslaklarının hazır olduğunu, meclisteki diğer partilerin de bu konuda hazırlık yapmasını istedi. Biz de diyoruz ki, anayasa yapmak eğer bütün toplumun işi ise, eğer anayasalar toplumsal sözleşme ise meclis dışındaki muhalefet partileri de bu sürece katkı vermelidir. Biz HÜDAPAR olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Yeni bir anayasa için toplumun farklı kesimlerinin bir masa etrafında bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, “Elbette ki herkesin bir kırmızı çizgisi olabilir. Ama nu kırmızı çizgiler masanın üstüne konmamalı, herkesin cebinde dursun, bir araya gelinip ortak bir notada buluşulabilirse bu memleketi 40 yıldır yöneten darbe anayasasından kurtaralım, acilen Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ