CHP'li Erol: 'Herkes yaşadığı mağduriyetle kalmış'

Politika 19.06.2018 12:00:10 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.06.2018 12:00
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, “Sivil toplum kuruluşlarını, köyleri, kahveleri geziyorum. İnsanlarla oturup sohbet edince görüyorum ki inanılmaz mağduriyetler var. Toplumsal muhalefeti oluşturacak başka bir partinin milletvekili olmayınca herkes yaşadığı mağduriyetle kalmış" dedi.
CHP Tunceli Milletvekili ve Elazığ Milletvekili adayı Gürsel Erol, seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler sonra açıklamada bulunan Erol, siyasetin nasıl yapılması gerektiği konuda köy köy ilçe ilçe gezerek anlattığını aktardı.
Hem seçmeni, hem de niye aday olduğunu ve kentin sorunlarını nasıl çözebileceğini anlattığını aktaran Milletvekili Erol, “Siyasetin nasıl yapılması gerektiği konuda köy köy ilçe ilçe geziyorum. Ben halen Tunceli milletvekiliyim 24 Haziran’da da nasip olursa Elazığ milletvekili olarak parlamentoya geri döneceğiz. Elazığ’da köyleri, Sivil Toplum Kuruluşlarını, kahveleri geziyorum. İnsanlarla oturup sohbet edince görüyorum ki inanılmaz mağduriyetler var. Siyasal, ticaret, aklınıza gelebilecek her şey burada tekelleşmiş. Toplumsal muhalefeti oluşturacak başka bir partinin milletvekili olmayınca herkes yaşadığı mağduriyetle kalmış. Başka mağduriyet yaşamamak için yaşadığı mağduriyeti de kabullenir olmuş" diye konuştu.

"Kamu hizmetinin de gelmesi lazım"
Başka illerden bakanlar çıktığının bunun nedeninin ise o yerlerde farklı partilerden milletvekilleri olduğunu söyleyen Erol, "Siyasette bir denge var. Burada tek parti her dönem milletvekilli çıkarınca iktidar buralara yatırım getirmiş mi. Evet getirmiş. Şehir hastanesini yapmış hava alanını yapmış. Tabi ki her iktidarın döneminde bu hizmetlerin yapılması doğaldır. Kendilerine de teşekkür ederiz bunları yaptıkları için. Bir kentin gelişmesi için yalnızca kamu yatırımların olması önemli değil. Aynı zamanda kamu hizmetinin de gelmesi lazım. Devlet imkanları bütün yurttaşlara adil gitmesi lazım. Burada şunu görüyorum milletvekilleri etrafında bir dar kadro oluşmuş. AK Parti’ye oy verenler bile oraya girip kendi haklarını arayamaz olmuşlar. Yani bir saadet zinciri kurulmuş. Fakir fukara yine dışarı da kalmış. Sorunu çözemez olmuş" dedi.
Türkiye’deki sistemin zenginlerin zenginliğine daha da zenginlik katmak için olduğunu ileri süren Erol, "Zenginler üzerine kurulan bir sitem var. Siz SGK’lı işçisiniz. Siz her ay maaş almadan, devlete olan vergisi kesilir. Kamu memurunda bu böyledir. Ama her 2 ya da 3 yılda bir vergi affı çıkar. En son havaalanını yapan kişinin 450 milyon dolar vergi borcu silindi. Ama senin vergi borcun silinmiyor. Sen bir gün banka kredi kartını bile ödemezsen, geciktirirsen onun bile faizi katlanarak sana yansırken, diğer taraftan iş adamı ile ilgili devletin farklı ayrıcalıkları var” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ