CHP heyetinden şeker fabrikasına ziyaret

Politika 27.02.2018 12:54:42 0
CHP heyetinden şeker fabrikasına ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.02.2018 12:54
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı kurulan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın koordinasyonunu yürüttüğü komisyon Malatya Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti.
Bu çerçevede Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç’tan oluşan heyet bugün Malatya Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti
Ziyaretin ardından fabrikanın önüne gelen CHP milletvekilleri ve işçiler, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki gösterdi. Burada bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile şeker fabrikalarının satılmaması için çalıştıklarını belirterek, "Malatya Şeker Fabrikası 2. grupta gözüküyor. 2012‘de bir karar alınmıştı şeker fabrikaların satışı ile ilgili hem şeker iş sendikası hem de diğer kurumların baskısı ile geri asım atılmıştı, şimdi tekrar bu satışlar gündemde. Yerli ve milli tartışmaların olduğu bugünlerde, Türkiye’de şeker fabrikalarından daha yerli ve daha milli bir kuruluş yoktur ve bulamasınız. Her anlamda yerli, çalıştırdığı işçisi ile yerli, ürettiği pancarı ile yerli bir fabrika” diye konuştu.
Şeker fabrikasının sadece çalışanlarla sınırlı olmadığını ifade eden Ağbaba, "Şeker fabrikası sadece burada çalışan işçiler demek değil. Şeker fabrikası deyince akla 100 binlerce üretici geliyor besiciler geliyor. Burası satılınca diğer fabrikalar nasıl olduysa bura da aynısı olacak” diye konuştu.
Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise destekten dolayı teşekkür ederek, "Şeker sanayi yaklaşık 10 yıldır özelleştirme kapsamında. Malatya Şeker Fabrikası iki defa özelleştirmeden döndü, şimdi yeniden 14 fabrikamız özelleştirme kapsamına alındı. Bu da şu demek, Türk şekerin bitirilmesine bir yönelik çalışma olarak görüyoruz. Çünkü Türkiye’de daha önce de özelleştiren kurumlar bir şekilde kapatıldı, Malatya bunun en bariz örneğini yaşadı” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ