CHP Grubu yarın İdlib gündemi ile toplanacak

CHP'de dün ve bugün gerçekleştirilen MYK toplantılarında, Suriyeli mültecilere yönelik provokasyonlara karşı parti örgütlerinin uyarıldığı ve dikkatli olmalarının istendiği belirtildi.

Politika 28.02.2020 17:11:22 0
CHP Grubu yarın İdlib gündemi ile toplanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.02.2020 17:11

ANKARA (AA) - CHP TBMM Grubu, yarın İdlib gündemi ile toplanacak.

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün CHP Genel Merkezi'nde yapılan televizyon programı sonrası İdlib'de yaşanan gelişmeleri saat 22.15'ten itibaren makamında kurmaylarıyla takip etti. Kılıçdaroğlu, kurmayları ile yaptığı görüşmede, Hatay milletvekillerinin derhal bölgeye gitmesini, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan da talep olması durumunda yaralı askerlerin sevki amacıyla her türlü desteğin verilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun sabaha doğru TBMM Başkanı Mustafa Şentop'la telefonda görüştüğü, görüşmede TBMM'nin acil olarak kapalı oturumda bilgilendirilmesi gerektiğini Şentop'a ilettiği bildirildi.

Yarın saat 14.00'te toplanacak

CHP'nin dün akşam ve bugün gerçekleştirilen MYK toplantılarında, CHP TBMM Grubu'nun yarın saat 14.00'te Meclis'te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanması kararlaştırıldı. Toplantının açılışında Kılıçdaroğlu'nun bir değerlendirme yapacağı ve daha sonra grubun basına kapalı olarak devam edeceği bildirildi.

Parti örgütlerine provokasyon uyarısı

Öte yandan, söz konusu MYK toplantılarında parti örgütlerinin özellikle Suriyeli mültecilere yönelik gerçekleştirilebilecek provokatif eylemlere karşı dikkatli olmalarının istendiği de öğrenildi.

MYK tarafından CHP milletvekillerine yapılan bilgilendirmede, konunun hassasiyetine dikkat çekilerek genel merkezin bilgisi dışında açıklamalarda bulunmamalarının istendiği kaydedildi.

MYK'de saldırıyla ilgili bilgilendirmenin Genelkurmay Başkanlığı veya Milli Savunma Bakanlığı yerine Hatay Valisince yapılmasının da teamüllere uygun olmadığı dile getirildi.

İdlib şehitleri için CHP Genel Merkezine dev Türk bir bayrağı da asıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ