CHP Ardahan İl Başkanı Taştan: 'Türkçe Ezan tartışmasında Öztürk Yılmaz'ın sözleri amacını aşmıştır'

Politika 9.11.2018 16:00:21 0
CHP Ardahan İl Başkanı Taştan:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.11.2018 16:00
Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, ’’Sayın Milletvekilimiz Öztürk Yılmaz’ın bir televizyon programında belli konular tartışılırken Türkçe Ezan okunması konusunu yeniden gündeme getirmesi gündem dışıdır" dedi.
Konuyla ilgili parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yalçın Taştan, "Öztürk Yılmaz’ın sözleri amacını aşmıştır. Yerel yönetim seçim sürecinin başladığı bu dönemde, seçim konuları ve seçimi nasıl alacağımız konuşulması gerekirken bir Türkçe ezan konusunu gündeme getirip, yeniden gündemi değiştirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi kurallarla, disiplinle, tüzük ile yönetilmesi gereken bir parti. Tüzüğün emrettiği, kuralların emrettiği şekilde bir disiplin sürecinin başlatıldığını bizde basından ve yayın organlarından öğrendik. Bu süreçte de biz partililer olarak, partide görev alan il başkanları olarak, ilçe başkanları olarak, milletvekilleri olarak partimizin disiplinine uymak zorundayız. Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın bugün yaptığı basın açıklaması da partiye zarar vermiştir. Her partilinin her kademesindeki arkadaşlarımızın partiyi yapıcı şekilde eleştirmesi elbette ki haklarıdır. Ama böyle Genel Başkanı ve partiyi çok ağır suçlamalarla suçlaması Ardahan adına da, kendisi adına da, bizim adımıza da tasvip edilecek bir olay değildir. Bunu kınıyorum" dedi.
"Bu konu bilim adamları ve ilahiyatçılar tarafından tartışabilir, ama bunu siyasetçiler tartışamaz" diyen Taştan, "Türkçe ezan Türkiye’de çok tartışılmış. 1950’li yıllarda karara bağlanmış ve o zamanki parlamentonun da büyük çoğunluğuyla bütün partilerin katılımıyla bir karara bağlanmış. Yeniden bu konunun ısıtılıp gündeme getirilme’deki amacı nedir bilmiyorum. Ama doğru bir tartışma değildir. Elbette ki bunu bilim adamları tartışabilirler, ilahiyatçılar tartışabilirler ama bunu siyasetçiler tartışamaz ve bu tartışmayı yerinde bulmuyorum. Bu konuyu Türkiye yıllarca tartışmıştır ama şu anda gündeme gelmesi yanlıştı ve yanlış oldu. Bu biraz da AKP’nin işine yaradı, gündem değiştirildi. Türkiye’nin daha önemli sorunları var, hayat pahalılığı var, kriz var ve insanlar geçinemiyor. Bana göre öncelik bu konular ve yerel seçimler olmalıydı. Bu son 2 gündeki gelişmeler gündeme uygun değildir ve partimize zarar veriyor ve bütün partili arkadaşlarımızın, partili yetkililerimizin bu konularda dikkatli davranmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ