Bulanık’ta KÖYDES seçimleri yapıldı

Muş’un Bulanık ilçesinde, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında encümen üyeliği seçimi yapıldı.

Politika 19.08.2021 15:09:38 0
Bulanık’ta KÖYDES seçimleri yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.08.2021 15:09

Muş’un Bulanık ilçesinde, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında encümen üyeliği seçimi yapıldı.

Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet İlidi başkanlığında yapılan genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 54 köy muhtarının oy kullandığı kurulda, üç il genel meclis üyesi ve 4 köy muhtarı yarıştı. Seçim sonunda AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Sait Taşdemir, DBP İl Genel Meclis Üyesi Asım Çetinkaya, Eskiyol Köyü Muhtarı Abdurrahman Sucu ve Okçular Köyü Muhtarı Kutbettin Sarıdağ KÖYDES meclis üyeliğine seçildi.

Seçimlerin hayırlı olması dileklerinde bulunan Kaymakam Mehmet İlidi, yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi. Bulanık ilçesinde yıllardır kangren haline gelen beş köyün içme suyunu çözdüklerini aktaran İlidi, “Adıvar köyü ile Yazbaşı ve Kılondor mezralarına su vermeye başladık. Devlet olarak en ücra bir yerde bile bir insanımız yaşıyorsa, ona su vermemiz gerekir. Sultanlı, Kotanlı ve Gündüz’lü köylerimizdeki su sorununu da Sayın Valimizin desteği ile çözdük” dedi.

2020 ve 2021 yılında köylerde yaklaşık 45 bin metrekare kilitli parke taşı döşemesi yaptıklarını belirten Kaymakam İlidi, “Köylerin hayat kalitelerini yükseltmek için gereken fiziki özveriyi gösteriyoruz. Köylerimizin ihtiyaç ve taleplerini değerlendirirken, muhtarlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişareler doğrultusunda öncelik sırasına göre hareket ettik. 2020 ve 2021 yıllında yaklaşık 35 milyon TL para harcadık. Bütün köylerimizde sanat yapılar yaptık. 2021 yılı içerisinde Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak gerekli desteği ilçe Özel İdareden alıp kontrollü bir şekilde özellikle köy grup yollarına ağırlık vererek hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Aynı özveri ve çaba ile 2021 yılı içinde bütün köylerimiz için çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ