Başbakan Yıldırım: 'AK Parti istikrarın ve güvenin teminatıdır'

Politika 12.05.2018 14:44:35 0
Başbakan Yıldırım:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2018 14:44
Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’da yapılan referandumda Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yol verdiğini belirterek, “Esasında 24 Haziran açılan bu yolun bu kararın uygulamaya geçeceği tarihtir” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım Erzincan’da yapımı tamamlanan 76 projenin toplu açılış törenine katıldı.
Erzincan’ın bir evladı olarak bu topraklar yetişmiş bir siyasetçi olarak her zaman hemşehrileriyle gurur duyduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, “Erzincan vatan sevdalılarının şehridir. Erzincanlı nerede yaşarsa yaşasın her daim gönlü memleket sevdasıyla doludur. Bugün baba ocağında sizlerle sohbet etmeye geldim. Hasbihal etmeye geldim. Müjdeler vermeye geldim. Biz Erzincan’a sevdalıyız. Taşı can toprağı can, toprağı can, dağı can, önü can sonu can Erzincan. Bugün başta şehit analarımız olmak üzere tüm annelerimizin Anneler gününü kutluyorum. Cennet onların ayakları altındadır” diye konuştu.
Erzincanspor’un fena gitmediğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Yolun sonuna geliyor. Başarılar diliyorum son dönemeçte. İnşallah sporla da şehrimiz marka olacak. Yeni stadyumun temelini yakında atacağız inşallah. Erzincan şehrine sahip çıktığı gibi takımına da sahip çıkacak. Bu statları boşuna yapmıyoruz. Dur durak bilmiyoruz. Birlikte koşuyoruz. Sizlerle zorlukları aşıyoruz” diye konuştu.
“Artık açılışlara yetişemiyoruz”
Müjdelerimizi birer birer vereceğiz. Stadyumu söyledim. Şehre yakışır bir stadyum yapmaya karar verdik. Hayırlı uğurlu olsun” diyen Başbakan Yıldırım, “Ülkemizde milletimizle gurur duyuyoruz. Biz Erzincan’ı ihmal etmedik, Türkiye’yi ihmal etmedik. Bugün yeni yatırımların açılışı yaparak Erzincan’ın değerine değer katacağız. Artık açılışlara yetişemiyoruz. Her tarafta onlarca yüzlerce eser var. Çareyi toplu açılışta bulduk. Toptan açılış yapıyoruz. 76 eseri toplam yaklaşık 700 milyon liralık eserleri şehrimize kazandırıyoruz” dedi.
“Milletin kararı başımız gözümüz üzerinedir”
16 Nisan’da yapılan referandumda Erzincan’ın Türkiye ortalamasının on puan üzerinde evet dediğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yol verdi. Esasında 24 Haziran açılan bu yolun bu kararın uygulamaya geçeceği tarihtir. 16 Nisan’da oluşan irade 24 Haziran’da sandığa yansıyacak milletimiz ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek güçlü iktidarı sürekli istikrarı sağlayacak kararı verecektir. Bugüne kadar milletimizsin verdiği karar hiç yanlış olmamıştır. Milletin kararı başımız gözümüz üzerinedir. 24 Haziran’da yeni bir tarih yazmaya hazır mısınız. Birlikte yürümeye var mısınız. Millete rağmen çatı kurmaya çalışanlara gereken cevabı verecek miyiz. Allah sizden razı olsun” dedi.
“Ak parti istikrarın ve güvenin teminatıdır”
Ak parti deyince akla yatırımların geldiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Ak parti denince köprüler gelir, bölünmüş yollar, tüneller, hava limanları, hastaneler hızlı trenler gelir. Barajlar gelir bir çok hizmet gelir. Eğitim gelir sağlık gelir. AK Parti deyince akla güçlü ekonomi güven ve istikrar gelir. Adalet ve özgürlükler gelir. AK Parti Türkiye’nin partisidir. AK Parti istikrarın ve güvenin teminatıdır.”
“Vatandaşla devlet arasındaki anlaşmazlıklara noktayı koyuyoruz”
“Bütün borçlar yeniden gözden geçiriliyor. Bir barış bir uzlaşma vatandaşla el sıkışma dönemi başlıyor. Yasal düzenlemeyi yaptık. Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak amacıyla konutta bir kampanya başlattı. Hem faizler düşürülüyor, vade uzatılıyor. Önce milletimi, önce ülkem diyoruz”
Cumhur ittifakına karşı benzemezler ittifakı kurulduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, “Benzemezler ittifakı neye karşı cumhur ittifakına karşı kuruldu. Cumhur ittifakının hedefi bellidir. Benzemezler ittifakı 24 haziranda 13 seçim zaferi ile bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Millet bir kez daha ferasetini gösterecek Erzincan bir kez daha asil duruşunu sergileyecek. Durmak yok yola devam. Allah’ına kurban can Erzincan. Yoğun bir programımız var. Erzincan’da tarım bakanlığımızın devreye alacağı hizmetler var. Akyazı’ya gideceğiz. Damızlık büyükbaş hayvan varlığımızı artıracak yeni bir projeyi başlatacağız. Yarın da Dumanlı gençlik şenlikleri var orada da beraber olacağız” diye konuştu.
“Başbakanda olsanız size bir bakan var”
Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “Semiha hanım gözlerime bakıyor. Çok uzattım herhalde. Başbakanda olsanız size bir bakan var. Bir başka müjdemizi ifade etmek istiyorum. Erzincan denilince cirit akla gelir. Erzincan’a çok güzel bir hipodrom yapıyoruz. Hızlı tren Sivas’tan çıktı İmranlı’ya geldi. Adım adım geliyor. Birkaç yıl içerisinde hızlı trenimizi de açmış olacağız. Türkiye büyüdü büyümeye devam ediyor. Türkiye ile birlikte Erzincan’da büyüyor, gelişiyor.
Erzincan - Erzurum karayolunun Sansa Deresi dile gelse de anlatsa. Erzurum’dan Erzincan’a çocukluğumuz da babamla hatırlıyorum 7 saate gelemezdik.
Ak parti söylediğini yapıyor onun için de millet sorumluluk veriyor görev veriyor. Bazıları da söylüyor söylediği ile kalıyor. İnandırıcı olmuyorlar. Vatandaşa karşı dürüst olacaksınız. Vadettiklerinizi yerine getireceksiniz.
Vaatlerde ölçü ayar kaçmış durumda. Aynen rahmetli babaannemin tabiri ölçüsüz hesapsız vad verenlere karşı rahmetli derdi ki “üfle evladım üfle” Üflemeye bir ay daha devam edecekler. Millet üflemeye değil yapılanlara bakacak.
“Şeker fabrikaları üretimi ve istihdamı artıracak”
Erzincan şeker fabrikası üzerine vatandaşlarımızın kafasını karıştıranlar var. Erzincan ve Erzurum şeker fabrikasını birleştirdik ikisi birlikte çok daha fazla kapasiteyle çalışacaklar. Çok daha fazla kardeşlerimize iş ve aş imkanı olacak. Buradan bunu ilan ediyorum. Buralarda altı ay çalışan kardeşlerimizin 10 ay çalışmaları için karar verdik bunu da imzaladım.”
76 esere toplu açılış
Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen toplu açılış töreninde 76 eserin toplu açılışı gerçekleştirildi.
Törene; Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milletvekilleri, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ