Bakan Tüfenkci: 'Derdimiz esnafı büyütüp tüccar, tüccarı büyütüp sanayici, sanayiciyi büyütüp ihracatçı yapmak'

Politika 13.12.2017 15:51:11 0
Bakan Tüfenkci:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.12.2017 15:51
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Erzurum’da katıldığı Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, "Derdimiz esnafı büyütüp tüccar, tüccarı büyütüp sanayici, sanayiciyi büyütüp ihracatçı yapmak" dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da düzenlenen "Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, Halkbank, KOSGEB ve TESKOMB temsilcileri tarafından esnaf ve sanatkara verilen kredi ve desteklere dair bilgilendirici ve interaktif sunumlar gerçekleştirildi. Sunumların ardından esnaf ve sanatkarın, destekler ve krediler hakkındaki soruları cevaplandırıldı.
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafın dertlerini dinlemek için Erzurum’a geldiğini, sorunları yerinde görüp neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

"Derdimiz esnafı büyütüp tüccar, tüccarı büyütüp sanayici, sanayiciyi büyütüp ihracatçı yapmak"
Bakan Tüfenkci, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da düzenlenen Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlara hem yuvalarının bacası tütsün hem de ekmek kapıları açık kalsın diye sağlanan kredi ve destek sisteminin şimdiye dek görülmemiş boyutlara ulaştığını ifade etti.
Tüfenkci, 2002’de sadece 5 bin TL olan bu kredinin üst limitini 200 bin TL’ye yükseltildiğini, Kasım ayı itibariyle esnaf ve sanatkara TESKOMB aracılığıyla ya da Halkbank’tan sağlanan destek miktarının 23 milyar TL’yi aştığını ve bu kredilerden yararlanan esnaf sayısının bugün 450 bin’e yaklaştığını belirtti.
"Derdimiz esnafı büyütüp tüccar, tüccarı büyütüp sanayici, sanayiciyi büyütüp ihracatçı yapmak" diyen Bakan Tüfenkci, gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin, hiçbir şeklide basit usulden yararlanamazken yapılan düzenlemeler ile gerekli şartlara haiz olunması durumunda gerçek usulden basit usule geçiş imkanı getirildiğini ifade etti.
Bakan Tüfenkci konuşmasının sonunda toplantıya katılan esnaf ve sanatkarların sorunlarını cevaplandırdı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ