Bakan Özlü: 'Dün akşam olanları nefretle kınıyoruz'

Politika 12.03.2017 12:42:46 0
Bakan Özlü:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2017 12:42
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etmesini nefretle kınadıklarını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı sınır dışı ediliyor. Bu çok önemli bir hadise, bu savaş ilan etmekten daha kötü bir hadise” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya’da sanayiciler ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya Hollanda’nın gösterdiği tavrı değerlendirdi. 16 Nisan’da yapılacak referandum için bakanların Avrupa’da Türk vatandaşları ile bir araya gelmek için bu ziyaretlerin planlandığını aktaran Bakan Özlü, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı sınır dışı ediliyor. Bu çok önemli bir hadise, bu savaş ilan etmekten daha kötü bir hadise” dedi.
Bakanların Avrupa’da Türk seçmenlere ziyaret gerçekleştirmek için oralara gittiğini ifade eden Özlü, “Demek ki evet oyunun çıkmasından o kadar rahatsızlar ki bakanlarımızın ülkelerine gelip Türk vatandaşları ile hasbihal etmelerine dahi müsaade etmiyorlar” diye konuştu.
Referandumda ‘evet’ oyunun çıkması ile daha güçlü bir Türkiye ve bölgesel bir gücün ortaya çıkacağını ifade eden Bakan Özlü, “Yani Türkiye’nin bölgesel bir güç, küresel bir oyuncu olmasından rahatsızlar. Şimdi bakın ‘hayır’ diyenler kimler. PKK hayır diyor, FETÖ hayır diyor, DEAŞ hayır diyor, düşünün Hollanda gibi bir ülke PKK ile FETÖ ile DEAŞ ile aynı çizgide. Çok yazık ve son derece üzücü bir durum. Bu bize ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu evet oylarının ne kadar kıymetli ve ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla dün akşam olanları nefretle kınıyoruz” dedi.
Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalara da kısa olarak değinen Özlü, “Sanayi Siteleri Daire Başkanlığı kurduk. Tek işi sanayi sitelerimizin kurulması ve taşınması olacak. Sanayi sitelerinin kurulması için kredi desteği, alt yapı için destek veriyoruz. Bu kredilerden sizleri istifade ettireceğiz. Üst yapı içinde kredi veriyoruz. Türkiye’deki sanayi sitelerinin dönüşmesi, taşınması bizim ana hedefimiz” diye konuştu.

“Biz esasında bunların çifte yüzlülüğünü her zaman görüyorduk”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine değinerek, “Biz istiyoruz ki bu milletin meclisi, bu milletin sermayesi, insan kaynakları bir daha heba olmasın. Bunun için de yeni bir yönetim sistemine geçmek istiyoruz. Yönetimsel sistemi değiştirerek hızlanmak istiyoruz, etkin kararlar almak istiyoruz. Esnafımıza direkt dokunan icraatlar yapmak istiyoruz. Bürokratik engelleri kaldırarak esnafımızı, tüccarımızı daha da büyütmek, dünya ile rekabet edilebilir hale getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Tüm bunlardan birilerinin rahatsız olduğunu kaydeden Tüfenkci, “Tıpkı Almanya gibi, tıpkı Hollanda gibi, birileri bundan rahatsız oluyor. Türkiye’de de rahatsız olanlar var. Hadi Türkiye’dekilerini anlıyoruz, kıskançlıklarından rahatsız oluyorlar, anlamadıklarından rahatsız oluyorlar. Ama anlayanlarda Türkiye’nin büyümesinden rahatsız oluyorlar. Türkiye’nin bölgede lider olmasından rahatsız oluyorlar. Demokrasi diyenler, insan hakları diyenler, özgürlük diyenler, ifade özgürlüğü diyenleri dün akşam da gördük, ondan önceki akşam da gördük. Biz esasında bunların çifte yüzlülüğünü her zaman görüyorduk. Suriyeli göçmenlere yapılan zulümlerden biz bunları tanıyoruz. Bir yandan insan hakları derken çitlerle, insanlık dışı muamelelerle, o mazlumlara Avrupa’nın, Almanya’nın, Hollanda’nın ne yaptığını biz çok iyi biliyoruz. Geçmişte de ne yaptıklarını biliyoruz. Onlar hayır dese de bizim milletimiz, esnafımız, Malatyalı hemşehrimiz onlara inat ‘evet’ diyecek” şeklinde konuştu.

“Avrupa’nın demokrasi sloganları atarken nasıl demokrasisinin yerin dibine geçtiğini hep birlikte gördük”
Toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, 16 Nisan referandumu için yurt dışına yapılan programların engellendiğini belirterek, “Bakanlarımızın yurt dışında yapacağı programlardaki iptaller hepimizi derinden üzmüş ve yaralamıştır. Avrupa’nın demokrasi sloganları atarken nasıl demokrasisinin yerin dibine geçtiğini hep birlikte gördük” dedi.
Dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının Hollanda’da karşılaştığı muamelenin antidemokratik bir uygulama olduğunu belirten Çalık, bu durumu şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi. Dün Hollanda’da yaşananların Avrupa ve dünya tarihine kara bir leke olarak geçtiğini kaydeden Çalık, “Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Biz milli egemenlik meselesi olan bu meseleyi sonuna kadar savunacağız. Almanya’da, Hollanda’da, Avrupa’da bilsin ki bu birlik ve beraberlik Türkiye’deki kardeşliğimiz sonuna kadar devam edecek. ‘Hayır’ cephesindeki propagandalara Avrupa’da izinler verilirken ‘evet’ için giden bakanlarımıza yapılanları şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonrası Bakan Özlü ve Tüfenkci, Malatya’da ÖTV indiriminden faydalanarak sıfır ticari taksi alan esnafa anahtar teslimi yaptı. Toplantıya iki bakanın yanı sıra Malatya Valisi Mustafa Toprak, Milletvekili Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve esnaflar katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ