Bakan Arslan: 'Üniversite demek fabrika demek'

Politika 2.06.2018 22:30:14 0
Bakan Arslan:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.06.2018 22:30
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Iğdır’da esnaf ziyaretinin ardından düzenlenen iftar programına katıldı.
Bakan Arslan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Iğdır’da, Tuzluca ve Karakoyunlu ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldikten sonra, AK Parti teşkilatı tarafından organize edilen iftar yemeğine katıldı.
İftar yemeğinde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dilucu Sınır Kapısı, Ağrı, Doğubayazıt, Tuzluca, Digor ve Kağızman istikametine doğru bölünmüş yol sıcak asfalt olduğunu ve bu hizmetlerin devam edileceğini belirtti. Bakan Arslan, “İlçe ve beldelerimizdeki ihtiyaçlara destek olmaya devam ediyoruz. Baraj çok önemliydi ve AK Parti verdiği sözü yerine getirdi. 2 ay içerisinde su akar hale gelecek. Ünlendi Barajı, yeni baraj ve göletleri sizlerin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Üniversiteyi daha fazla geliştirmek adına bin 700 kişilik yeni öğrenci yurdu yapacağız. Bununla ilgili karar alındı projeler hazırlanıyor en geç Eylül ayında bu işin ihalesi yapılıp kazma vurulacak ve seneye bin 700 kişi sizlere hizmet edecek. Daha önce Iğdır’a geldiğimde söz vermiştim. Iğdırlı gençlere iş imkanı için çağrı merkezi yapacağız demiştim. Bugün üniversitede çağrı merkezini inceledik ve artık son aşamaya geldik. Iğdırlı gençlerden başvurular alınmaya başlandı. Bir ay içerisinde bunları da bitirip Iğdırlı gençlerin çağrı merkezinde çalışmasını sağlamış olacağız. Iğdır ve Tuzluca Hükümet Konağı istiyor. Arkadaşlarımız ve Valiliğimizle birlikte çalışıyoruz. Sağlık Bakanlığından yer tahsisini Hükümet Konağına çevirip gereğini yapacağız. Tuzluca Meslek Yüksek Okulunu Tuzluca’da hizmet verir hale getireceğiz. Iğdır’daki 5 bin olan öğrenci sayısını bu yıl 8 bine çıkarıyoruz. Üniversite demek fabrika demek. inşallah üniversitemizde Iğdır’a daha fazla hizmet edecek ve daha fazla misafir ağırlayacak” dedi.
Vali yolundaki Ak Parti seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Arslan, Ankara’ya gitmek için Iğdır Havalimanına doğru yola çıktı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ