Aydemir Ekonomi Bakanlığı Bütçesinde konuştu

Politika 13.11.2017 14:38:37 0
Aydemir Ekonomi Bakanlığı Bütçesinde konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.11.2017 14:38
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Ekonomi Bakanlığı 2018 yılı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu aşamasında Erzurum ile ilgili beklentileri dile getirdi. Erzurum’da Atatürk ve ETÜ’nün bilimsel bazda destekleyeceği Dış Ticaret Enstitüsü açılmasını öneren Milletvekili Aydemir, bu enstitüyle özellikle Doğu Anadolu’da ihracat alanında uzmanların yetişeceği ve bunun bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını savundu.
AYDEMİR’DEN DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ TALEBİ
Milletvekili Aydemir, ‘Ekonomi Bakanlığımızın bünyesinde, üretim ve ihracatın artış kabiliyeti gösteren bölgelerde, mesela Erzurum’da Dış Ticaret Enstitüsü kurulmalı, buralarda ihracat uzmanları yetiştirilmeli, üretici odağında ve KOBİ’ler kaidesinde ihracata yönelik bilgilendirme ve teşvik çalışmaları bu uzmanlarca yürütülmelidir. ‘ dedi.
‘EKONOMİK VERİLER BÖLGE İLLERİNDE ÖZEL ETKİNLİKLERLE AÇIKLANMALI’
Doğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Erzurum özelinde ekonomi sinerjisinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Bakanlığımız özellikle dış ticaret ve yatırım teşvik aylık verilerini açıklamayı TİM’in gerçekleştirdiği uygulamaya benzer şekilde her ay bir veya iki ilde yapmalıdır. Sayın Bakanımızın yani sizin teşrif edeceğiniz Bakanlık üst düzey yönetici ve uzmanlarının da yer alacağı bu uygulama özellikle Doğu Anadolu gibi kalkınma ve büyüme sürecinde olan bölgelerde ekonomik heyecan uyanışına yol açacak, üretim ve ihracat bilinci güçlenecektir.’ ifadesini kullandı.
AYDEMİR’DEN ÖNCELİKLİ SEKTÖRLERE ÖZEL TEŞVİK TALEBİ
Türkiye Ekonomisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni ve küresel bir ufuk açıldığı, bu ufkun yerli ve milli olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Ekonomimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çizilen yerli ve millî ekonomi ufkunun daha da benimsenmesi ve tabana yayılması için mesela Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve mesela Erzurum özelinde, öncelikli sektörler bazında etkin bilgilendirme çalışmaları yürütülmeli, yerli ve millî ekonomi modeline uygun biçimde üretimde bulunanlar ve yerli-millî odağında üretilen ürünleri ihraç etmekte öne geçenler aylık, olmazsa üç aylık periyotta özel teşviklerle ödüllendirilmelidirler.’ dedi.
AYDEMİR’DEN İHRACAT TEŞVİKİ ÖNERİSİ
Erzurum’da özellikle ihracatta öne çıkan bazı sektörlerin özel teşviklerle desteklenmesi gerektiğine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Doğu Anadolu Bölgesi’nde mesela organik tarım, hayvansal üretim, mobilya ve ormancılık ürünleri, çimento, cam ve seramik, hububat gibi ihracatta öne çıkan sektörler ölçeğinde özel teşvik uygulamasına gidilmelidir. Bu, ihracatın istihdama yansımasını sağlayacaktır.‘ önerisinde bulundu.
‘ERZURUM EKONOMİSİNDE İHRACAT POTANSİYELİ ARAŞTIRMASI’ TALEBİ
Ekonomi Bakanlığınca Doğu Anadolu Bölgesi ihracat potansiyel ve kaynaklarının özel olarak araştırılması ve güçlendirilmesini isteyen Milletvekili Aydemir, Bakanlığımız bölgesel ihracat potansiyel değerlendirmesini özellikle sektörel bazda Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğunlaştırmalı, öne çıkan veya çıkma imkân ve kabiliyetini barındıran sektörler üzerinde özel çalışmalar yapılmalı ve belirlenmelidir. ‘dedi.
AYDEMİR’DEN TEŞVİKLİ YATIRIMLARIN TANITIMI BEKLENTİSİ
Erzurum’da teşvikli yatırımların arttığını, ancak bu yatırımların halka yeterince tanıtılmadığının altını çizen Milletvekili Aydemir, teşvikli yatırımlara yönelik tanıtım organizasyonları gerektiğine işaret ederek, ‘Burada bir hâli, bir durumu da paylaşalım: Yatırım teşvik belgesi ya da teşvikli yatırım verileri açıklandığında vatandaşlarımızın sorduğu, açtığı sual şudur Sayın Bakanım: “Bu yatırım nerede?” İstihdam verileri paylaşıldığında ise sual şudur: “Bizim niye haberimiz yok?.’ Bizim buna ilişkin çok somut gözlemimiz var, somut gözlemimiz şu: Ben 3 dönem Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DOSİAD)Başkanlığı yaptım. Bizim Erzurum’da bir organize sanayi bölgemiz var. Orası AK iktidardan önce daha ziyade depo sahası olarak kullanılıyordu. Bizden sonra verilen teşviklerle hakikaten bir yatırım sahasına dönüştü, çok ciddi yatırımlar oluştu orada ama meskûn sahanın dışında olduğu için Değerli Bakanım, insanlar bu işin farkında değiller. Özellikle şu son birkaç yıl içerisinde çok sayıda özellikli yatırım gerçekleşti. Ankara’dan öteye, Ankara’dan bizim bu tarafa doğru ilk defa hayata geçirilmiş yatırımlar var, insanlar bu işten habersizler. Bunu bizatihi kendim gözlemliyorum sahada, uzun yıllara sâri bu gözlemim, hakikattir. Bunun için bir teklifimiz var: Vatandaşlarımızı, bu, yatırım teşvik belgesi almış, yatırım hayat bulmuş, hakikat bulmuş yerlere götürüp bu hâli göstermek lazım. Yani bunu nasıl sağlarız bilmiyorum ama bir şekilde ciddi bir organizasyonla bunu yapmak lazım, organize sanayi bölgelerini gezdirmek lazım. İlle organize sanayi bölgeleri değil Sayın Bakanım, meskûn mahalin dışında hayat bulmuş çok sayıda yatırım var. Bunu Erzurum özelinde, başka yerlerde de görüyoruz, başka illerde de bu hakikat. Şimdi, muhalefet cenahı tabii ki muhalefet yapacak ve birtakım şeyleri perdeleyecek, ben onlara bir şey söylemiyorum ama biz de iktidar olarak yer yer, çokça yaptıklarımızı göstermekten imtina ediyoruz, böyle bir hâlimiz var. Onun için, benim teklifim o ki mutlaka yatırım tanıtım etkinlikleri düzenleyelim Sayın Bakanım. İnşallah, bu, hakikat bulur. Ekonomi Bakanlığımızın bütçesi Allah’ın izniyle hayırlı olacaktır, bereket diliyorum. Saygılar sunuyorum. ‘dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ