AK Parti Kars İl Başkanı Çalkın: "Bu ülkenin her vatandaşının tek devleti vardır"

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye’de inkar, asimilasyon ve benzeri hareketlerinin sona erdiğini belirterek 'Demokrasiyi araç olarak

Politika 22.08.2019 19:37:24 0
AK Parti Kars İl Başkanı Çalkın: "Bu ülkenin her vatandaşının tek devleti vardır"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.08.2019 19:37

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye’de inkar, asimilasyon ve benzeri hareketlerinin sona erdiğini belirterek "Demokrasiyi araç olarak kullanıp emperyalist ve siyonistlerin vatanı parçalamalarına ön ayak olacak her türlü hamle karşısında, vatan ağır basar. Bu ülkenin her vatandaşının tek devleti vardır. " dedi.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu ülkenin her vatandaşı topyekun, ülkenin selameti, istikbali için, vatan dediğimiz toprağı namus bilerek, sahip çıkan, vatanı için nefes alıp veren bireylerdir, adına da millet denir. Demokrasi ile yönetilir. Yönetim şeklide Cumhuriyettir. Ancak demokrasiyi araç olarak kullanıp emperyalist ve siyonistlerin vatanı parçalamalarına ön ayak olacak her türlü hamle karşısında, vatan ağır basar. Bu ülkenin her vatandaşının Tek devleti vardır. Kimliklerinin üzerinde yazar” dedi.

“Atanan kayyumlar devletin her daim vatan ve milletinin selameti için görevde olduğunun güven nişanesidir” ifadesini kullanan Çalkın, "Bize demokrasi dersi verenler unutmasınlar ki Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Türkiye’de inkar, asimilasyon ve benzeri hareketler sona erdi. Olağan üstü hal kalkmış, faili meçhul cinayetler sona ermiş, devlet millete eziyet eden anlayıştan hizmet ve hürmet eden anlayışa kavuşmuş ve bölge bugün gelinen noktada gelişmişlik düzeyi oldukça yükselmiştir. Hatta çözüm süreci ile bu iyi niyet tam olarak ortaya konulmuştur. Ancak dertlerinin onların tabiriyle ezilen halkların sorunu değil de, emperyalist ve siyonistlerin kirli emellerine uymak olduğunu tüm dünya görmüştür. Sırtlarını, kimliğini taşıdıkları, parlamentosuna ve belediyelerine seçildikleri devlete değil de, başka yerlere dayamışlardır. Daha bugün üç şehit verdik. Mücadele kanımızın son damlasına kadar devam edecek tek karış toprağı bu vatanın bir yere gitmez. Bu vatanın birliği beraberliği ve namus kabul edilen tek karış toprağına sözde demokrasi ile neşter vurulmasına devlet izin vermedi buna istinaden atanan kayyımlar devletin her daim vatan ve milletinin selameti için görevde olduğunun güven nişanesidir. Demokrasi vatan ve millet için hizmet etmenin bir aracıdır. Bu araçla bu vatanı şarampole sürüklemeye hangi demokratik hak müstahaktır. Gerek teröre destek verenler gerekse de, hırsızlıkla yolsuzlukla kamuya zarar veren herkese devletin hukuki yaptırımı şarttır. Çünkü demokrasi size gasp etme izni vermez. HDP, hizmet etmek isteği, hakkını hukukunu korumak isteği seçmenini demokratik yollarla yönetmek istiyor ise, PKK’ya ve PKK’nın bağlı olduğu dış güçlere değil, kimliğini taşıdığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanun ve nizamına göre hareket edecek. O zaman demokrasiden bahis edilebilir. Hep birlikte bu cennet vatana hizmet etmek tüm siyasi partilerin ortak amacıdır. Biri sağdan biri soldan fark etmez, vatandaşına biri yurttaşım der biri milletim der, ama anlamı hep aynıdır” diye konuştu.

“Kürtlerin dilini bile yasaklayan, CHP demokrasi bekçisi kesilmiş”

"Ortak paydamız Türkiye’miz. Keşke tüm siyasi partiler milli olsalar da siyasi çekişmeler demokrasi bayramlarına dönse, ama ne yazık ki silahların konuştuğu ve kalleşçe vatana ihanetin olduğu ortamda demokrasiden ve özgürlüklerden bahsedilemez" diyen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Oysaki Kürtlerin dilini bile yasaklayan, CHP demokrasi bekçisi kesilmiş sanki Seyh Said, Ağrı Zilan Deresi, Dersim olaylarının müsebbibi onlar değilmiş gibi bugün pişkin pişkin sebep oldukları Kürt sorununa ve bu sorunu ortadan kaldıran Recep Tayyip Erdoğan’a demokrasi dersi veriyorlar. Kürtler, faşizan anlayışa göre karda yürürken kart kurt ya da kendini Kürt zannedenler diye dönemin meşhur raporlarına girerken, CHP’nin inkar politikası tek parti dönemleriyle sınırlı kalmadı. Kürt diline, kimliğine ve benliklerine olan düşmanlıklarını her fırsatta dile getiren CHP’liler, ırkçı yüzlerini ifşa etmekten çekinmedi. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ‘Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz’ sözleriyle dedelerinin yolundan gittiğini gözler önüne sermişti. Tayyip Erdoğan Türkiye’sinde Kürtler siyasi bir figür haline geldiler ve Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmeti ve hürmetiyle karşılaştılar. Bugün artık mesele Kürt meselesi değil, Emperyalist Siyonist PKK ve onun yandaşlarının meselesidir. Yani terör meselesidir. Kürtler bu ülkede yaşayan diğer tüm vatandaşlar gibi, millidirler. Bu vatanın, bu milletin ve Kurtuluş Savaşı’nın önemli unsurlarındandır. 1071’den bugüne İslamiyet ve vatan çatısında, kardeşlik mühürlenmiş bin yıldır kader birliği yapılmıştır. PKK hem Kürdün hem de Türkün düşmanıdır. Türkü Kürtten Kürdü Türk’ten ayıran haindir. Rahmetli Erbakan hocamız, bu sorunun bütün boyutlarını ve sonuçlarını, dolayısıyla nasıl aşılabileceğini nefis bir şekilde özetleyen şöyle bir söz söylemişti vakti zamanında: ’Türk ile Kürdü ayırırsanız, ne Türk kalır ne de Kürt. Eğer Çanakkale misali birleştirirseniz, ne İngiliz kalır ne de Fransız.’ Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak bilinciyle, biz hep birlikte Türkiye’yiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ