Polis adaylarının mezuniyet coşkusu

Polis adaylarının mezuniyet coşkusu

Genel 24.07.2025 09:47:03 0
Polis adaylarının mezuniyet coşkusu
Tarih: 24.07.2025 09:47 Güncelleme: 24.07.2025 09:47
Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 393 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.
POMEM Çat Yolu Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen 31. Dönem Mezuniyet Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Müftüsü Dr. Rüstem Can’ın duasının ardından POMEM 31. Dönem mezunları, kep atarak mezuniyeti kutladı. AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in birer konuşma yaptığı programda, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı’nın mesajı okundu. İl protokolü, dönemi dereceyle bitiren ilk 10 adaya sertifika ve hediye takdim edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Türk Polis Teşkilatı’nın en yeni neferleri olacak polis adaylarının heyecanına ortak olurken konuşmasının genç adaylara seslendiği bölümünde, "Üzerinizde taşıdığınız üniforma sadece bir görev değil; milletimizin size duyduğu güvenin, devletimizin size yüklediği mesuliyetin bir simgesidir. Bu görevi yerine getirirken kanunlara bağlı kalmak, her vatandaşımıza sevgi, saygı ve adaletle yaklaşmak en temel vazifenizdir" ifadelerine yer verdi.
POMEM Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Özdemir programda, "Nene Hatun’un memleketinde şanlı üniformayı kuşandınız. Cennet vatanımızın dört bir yanına atanacaksınız. Bu ocak, kutsal bir ocaktır. Bilgi ve inançlı yüreğinizle sadakatle bağlandığınız teşkilatımıza, amirlerinize güvenin. Kanunlara saygılı olun. Adalet için ettiğiniz yeminlerinizi asla unutmayın. Nerede bir zalimin zulmünü görürseniz devletin kudretli gücünü kullanmaktan tereddüt etmeyin, nerede mazlum bir garip görürseniz devletin şefkatli eli olun" dedi.
Polis adayları yemin ettikten sonra renkli sisler arasında bayrak yürüyüşü yapıp kep attı, arkadaşları ve aileleriyle kucaklaşarak sevinçlerini paylaştı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ