Pöçüklü lahana sarması ve simit pilavına coğrafi işaret tescil belgesi

Pöçüklü lahana sarması ve simit pilavına coğrafi işaret tescil belgesi

Genel 6.12.2022 16:54:55 0
Pöçüklü lahana sarması ve simit pilavına coğrafi işaret tescil belgesi
Tarih: 06.12.2022 16:54 Güncelleme: 06.12.2022 16:54
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri (BELSOS) tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde Malatya’nın zengin mutfağında yer alan Pöçüklü Lahana Sarması (Nahna Köftesi) ve Simit Pilavı Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. Tescil belgelerini Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti.
Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen gastronomi değerlendirme toplantısında, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı’nın tescil belgelerini Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teslim etti.
Başkan Gürkan yaptığı konuşmada, Malatya’nın yemeklerine coğrafi işaret belgesi almaya devam ettiklerini belirtti. Gürkan, “Bugün itibariyle Lahana Sarması ve Simit Pilavımız, Tescil Kurulu tarafından tescil edilmeye hak kazanmıştır. Simit Pilavımızın ve Lahana Sarmamızın Coğrafi İşaret Belgesi hayırlı olsun. Yiyenlere afiyet olsun” ifadelerini kullandı.
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Malatya’nın lezzetlerinden olan Pöçüklü Lahana Sarması ve Simit Pilavı, Malatya’da 32 ve 33’üncü coğrafi tescil belgesi alan ürünler oldu.

UNESCO Meydana Getirici Şehirler Ağı istişare toplantısı
Belge takdiminin ardından Vali Şahin ile birlikte Başkan Gürkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ile paydaş kurum ve STK’ların katılımlarıyla Malatya UNESCO Meydana Getirici Şehirler Ağı İstişare Toplantısı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantı sırasında sinevizyon eşliğinde UNESCO Meydana Getirici Şehirler Ağı Nedir, Meydana Getirici Şehirler Ağının Malatya için faydaları, başvuru süreci, lobi çalışmaları, strateji eylem planı hazırlıkları, logo çalışmaları ve mevcut durum analizi ve stratejisi konularında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ