Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit düşen askerler memleketlerine uğurlandı

Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan 5 kahraman askerin naaşı, son yolculukları için, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı

Genel 25.05.2022 11:11:32 0
Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit düşen askerler memleketlerine uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan 5 kahraman askerin naaşı, son yolculukları için, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı.

Pençe Kilit Operasyonu’ndaki çatışmada şehit olan Teğmen Abulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya, Onur Doğan ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için Şerafettin Elçi Havalimanı’nda tören düzenlendi.

Geceyi Çukurca’da geçiren Bakan Akar’ın beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile katıldığı tören, şehit askerlerin özgeçmişlerinin okunması ile başladı. Şehitlerin naaşlarının helikopterlerden alınarak silah arkadaşlarının omuzlarında askeri uçağa taşınmasının ardından dua okundu. Duanın ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki uçak, şehitlerin naaşlarını son yolculuklarının yapılacağı memleketlerine götürmek üzere Hakkari’den havalandı.

Şehit Teğmen Güler memleketi Antalya’da, şehit Uzman Çavuş Kapılay Hatay’da, şehit Uzman Çavuş Cankaya Kütahya’da, şehit Uzman Çavuş Doğan Ankara’da ve şehit Sözleşmeli Er Tekedereli Malatya’da son yolculuklarına uğurlanacak.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem