Patnos’a gelen Türk ve ABD’li bisikletliler’den eğitime destek

Patnos’a gelen Türk ve ABD’li bisikletliler’den eğitime destek

Eğitim 18.09.2025 14:53:48 0
Patnos’a gelen Türk ve ABD’li bisikletliler’den eğitime destek
Tarih: 18.09.2025 14:53 Güncelleme: 18.09.2025 14:53
Patnos’a ulaşan gönüllü bisikletli grup, "Türkiye’de Eğitime Destek Olmak İçin Kars’tan Tatvan’a 950 Kilometre Pedal Çeviriyoruz" mottosuyla farkındalık oluşturuyor.
Bridge To Türkiye Fund Vakfı öncülüğünde Aziz ve Gwen Sancar Vakfı ve Bisikletliler Derneği işbirliğiyle Kars’ta bir araya gelen 7 kişilik gönüllü Türk ve ABD’li bisiklet ekibi, 7 Eylül’de pedal çevirerek yolculuğa başladı.
Her gün onlarca kilometre mesafe kat eden grup, Iğdır üzerinden Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine, buradan da il merkezine ulaştı.Ağrı’dan sonra 90 kilometre pedal çevirip Patnos ilçesine ulaşan grup, "Türkiye’de Eğitime Destek Olmak İçin Kars’tan Tatvan’a 950 Kilometre Pedal Çeviriyoruz" mottosuyla zorlu yolculuklarına devam ediyor.Gönüllüler, proje kapsamında elde edilen bağışlarla Şanlıurfa’daki Terzi İlk ve Ortaokulu öğrencileri için fen laboratuvarı yapılmasını amaçlıyor.
Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, 11 yıldır etkinlik yaptıklarını, son etkinliğin dördüncü etabında olduklarını söyledi. 2014’te bisikletle Karadeniz turu yaptıklarını dile getiren Suyabatmaz, şöyle konuştu; "2017’de Ege turu, 2021’de Akdeniz turu ve son olarak da Doğu Anadolu turuna geldik. Bu yolculuktaki amacımız, eğitime katkı için Amerika’da bağış yardımı toplamak. Bunu gerçekleştiren Bridge To Türkiye Fund Vakfı ve Aziz ve Gwen Sancar Vakfına biz de Bisikletliler Derneği olarak destek veriyoruz. Ani Harabeleri’nden yola çıktık, Tatvan’a kadar yaklaşık bin kilometre pedal çevireceğiz. Birinci amaç eğitime katkı, ikinci amaç ise Türkiye’nin tarihi ve turistik mekanlarını tanıtmak."
Patnos’un ardından Van’ın Erciş ilçesine, oradan da Van merkeze yol alacaklarını anlatan Suyabatmaz, daha sonra Van Gölü sahillerinden geçerek Bitlis’in Tatvan ilçesinde etkinliği sonlandıracaklarını sözlerine ekledi.
İzmir’den gelen Prof. Dr. Ahmet Kaya da toplayacakları bağışlarla Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bir okula fen laboratuvarı yapılmasını amaçladıklarını anlattı.
Gittikleri yerlerdeki insanların kendilerini güzel karşıladığını aktaran Kaya, "Çok şükür her şey yolunda. İnsanlara arabadan inip bisiklete binmelerini öneririz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ